Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Sikerül először nyernie a bajnoknak? – előzetes

A bajnokság címvédője, a Videoton már ma pályára lép, és újra az a cél a székesfehérváriaknál, mint a múltkor – először nyerni a bajnoki szezonban! Lesz fővárosi rangadó is a hétvégén, és az is kiderül, marad-e még száz százalékos klub a ligában.

OTP Bank Liga

Az elmúlt bajnoki szezon győztese, a székesfehérvári Videoton az eddigi két forduló során kétszer kikapott, így továbbra is első sikerére készülhet a Vidi ebben az évadban, ami az NB I-et illeti. Hét közben a BL-selejtező 3. fordulójában biztató játékot mutatott a klub a fehérorosz BATE ellen, s a találkozó 1-1-es döntetlennel zárult. Ha a jó játékot újra tudja hozni a szombaton Diósgyőr otthonában fellépő együttes, akkor izgalmas meccsre is lehet kilátás, sőt, jó eséllyel megszerezheti első bajnoki győzelmét az új kiírásban a Videoton csapata. A DVTK is vereséggel nyitott, de a múlt hétvégén egy győzelemmel próbálta feledtetni a miskolci együttes az első körös “kudarcot”. A Vidinél negatívum, hogy fontos láncszem dőlt ki a BL-meccsen, ugyanis Juhász Rolandot nélkülöznie kell a klubnak.

Ezzel egy időben az MTK is idegenben fog szerepelni. A fővárosi klub ellenfele a Szombathely lesz. Mindkét együttes felemásan kezdte a szezont, hiszen 1-1 győzelem és döntetlen áll a csapatok neve mellett. Mindez fordított sorrendben történt meg a kluboknál – legutóbb a Hali a Vidit verte, míg az MTK az első fordulóban a Puskás Akadémia orra alá tört borsot. Izgalmas, kiélezett összecsapásra van kilátás a tegnap Mervót megszerző budapesti és a Radót nemrég elengedő Haladás között.

Szintén pályára lép 18:00-tól egy fővárosi csapat még, amely nem más, mint az Újpest. A lila-fehérek hazai környezetben várják az ugyanilyen színekben pompázó klubot, a Békéscsabát. A feljutó együttes eddig pont nélkül a tabella alsó szekciójában helyezkedik el, míg az újpestiek eddig veretlenek, és 4 pontot szereztek. A meccs esélye az otthon szereplő gárda, azonban az első fordulóban, a Debrecen elleni meccsből kiindulva jól látszik, hogy a Békéscsaba is képes uralni a játékot, még ha ez akkor nem is párosult pozitív eredménnyel. Ugyanakkor legutóbb a Paks ellen nagy pofonba szaladt bele tavaly NBII-ben szereplő egyesület.

A P betűsek párharcára is sor kerül még ma, ugyanis a Paks a Puskás Akadémiát látja vendégül. A paksi együttes igazán jól áll, ugyanis még eddig bevehetetlennek bizonyult a kapuja, sőt veretlenül, 4 pontot szerezve áll a 3. helyen a klub. A Puskás Akadémia is tudott már nyerni, de emellett egy veresége van még a nemrég kezdődött bajnoki szezonban a csapatnak. A Paks legutóbb a Békéscsabát ütötte ki (4-0), míg a Puskás Akadémia a Debrecennel ikszelt. Tippelni nem feltétlen könnyű, könnyen lehet háromesélyes is a meccs.

A nap zárómeccsén budapesti rangadót rendeznek, ugyanis az elmúlt szezonban a második vonalban szerepelt Vasas a zöld-fehéreket fogadja. A Fradi nagyon jól kezdte a ligaszezont, ugyanis két győzelemmel áll az együttes a tabella élén. Az FTC csupán egy gólt kapott, de ötöt tudott lőni, míg a Vasas pont nélkül szerénykedik a kiesőzónában. Nem feltétlen ezen a meccsen kell felkapaszkodni a Vasasnak, de nagyot dobbanthatna ezzel a szintén nagy múltú klub, ha ezt egy rivális ellen tehetné meg. Talán kár is lenne az esélyekről beszélni, jól látszódik, mi a helyzet, de ez mégiscsak egy rangadó lesz, na és egyébként is megtörténhet bármi.

A forduló zárómeccse is igencsak jónak ígérkezik, ugyanis a szintén száz százalékos Budapest Honvéd a veretlen Debrecennel találkozik. A hajdúsági klub tegnapelőtt az Európa Liga-selejtezőjének 3. fordulójában lehengerlő játékot mutatott fel az első félidőben a Rosenborg ellen és a vezetést is megszerezte, végül kicsit szétesett a Loki és egy góllal kikapott. Ebből messze menő következtetéseket nem biztos, hogy le lehet vonni a bajnokságot illetően, de mégiscsak egy izgalmas, és akár mozgalmas rangadóval zárulhat ez a kör.

Szombat
18:00 Diósgyőri VTK – Videoton (M4 Sport)
18:00 Szombathelyi Haladás – MTK
18:00 Újpest – Békéscsaba
18:00 Paks – Puskás Akadémia
20:30 Vasas – Ferencvárosi TC (M4 Sport)

Vasárnap
18:00 Budapest Honvéd – Debreceni VSC (M4 Sport)

Nagy Dávid