Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Suarez nem sorolja magát a világ legjobbjai közé

Az espnfc.com-nak adott exkluzív interjút Luis Suarez, aki egy nehéz és egyben nagyon eredményes időszakon van túl – az ominózus harapástól a világklasszis társakig sok mindenről szót ejtett az uruguayi támadó.

Luis Suarez

Luis Suarez tavaly kihagyta eltiltás miatt a szezon első két hónapját, majd a hátralévő időben lőtt 25 gólt, a Suarez-Messi-Neymar csatártrió pedig minden idők legeredményesebb egysége lett – 122 gól. Ezek után nyilván nem csak egy egyszerű játékost látnak benne a szurkolói, hanem úgy kezelik, mint egy világklasszist. Szerinte ez nem teljesen helyénvaló, ő nem sorolja saját magát a szűk elit tagjai közé.

“Az ember mindig próbálja elfogadni a sok dicséretet amit a szurkolók mondanak, de én nem sorolom magam a legszerényebb, pláne nem a legjobb játékosok közé. Én csak próbálom olyan jól végezni a munkámat, ahogy tudom. A világ legjobb csapatában játszom és olyan dolgokat teszek, amikről azelőtt csak álmodtam, de ezt a munkát értük csinálom, így elmondhatják a véleményüket.” – mondta Suarez, aki a csapat többi részére is kitért.

“Barcelonában vagy Leóval és Neymarral az oldaladon, tehát az egyik legjobbnak kell lenned. Kiváltság, hogy ilyen képességű játékosok mellett játszhatok, értem ezt az egész csapatra – benne Iniestára, akivel számomra egy álom együtt focizni – ilyen játékosok mellett élmény játszani. A legjobb csapatban lenni büszkeséggel tölt el, megnyugtat, megmutatja milyen nehéz volt eljutni idáig. És ez az, amiért élvezned kell azt a pillanatot, amikor ide kerülsz.”

Az uruguayi támadó aztán beszélt a harapós sztoriról is, és annak az utóéletéről:

“Nehéz és komplikált időszakon vagyok túl, de azt is hozzá kell tennem, hogy mentálisan elég erős voltam, hogy kijöjjek ezekből a csapásokból. És hiszem, nagy dolog, hogy át tudtam menni ezeken a dolgokon és próbáltam leküzdeni őket – és mindig lesznek emberek akik a góljaim után fognak emlékeznek majd rám, ami boldogsággal tölt el. Még tudatosabb vagyok a dolgaimat illetően. értek ezalatt mindent, amit teszek. (…) Sok dolog van, amit korábban nem gondoltam volna, és már sokkal megfontoltabb vagyok. A világbajnoki incidens után a lányomra és a fiamra gondoltam. és mint apa, ezt el kellett magyaráznom a lányomnak (a fiú még túl fiatal, hogy ezt megértse). Apa egy emberi lény, aki hibázik, számos hibája van és nem tökéletes. Próbálok erre gondolni, meg azokra miken keresztül mentem, de csak mint egy leckére. Csak remélni tudom, hogy az emberek a jó dolgokra fognak emlékezni belőlem, nem pedig a rosszakra.” – zárta Suarez.

Baranyai Balázs