Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Tovább robog idehaza a Ferencváros

Kiegyenlített első félidő után magabiztosan nyert a Vasas otthonában a Fradi, amelynek idehaza egyelőre nincs ellenfele.

Csak Nagy Gergely bravúrjain múlott, hogy a Fradi nem  ütötte ki a Vasast. - fotó: fb.com/VasasLabdarúgás

Csak Nagy Gergely bravúrjain múlott, hogy a Fradi nem ütötte ki a Vasast. – fotó: fb.com/VasasLabdarúgás

Akármennyire fogadkozott Szanyó Károly, és a Vasas, hogy nem tolják be a buszt kapujuk elé, a második félidő megmutatta, sokat kell még fejlődnie az angyalföldieknek, ha benn szeretnének maradni az élvonalban. Ugyan jobban kezdett a Vasas, amely letámadta Doll-társaságot, ám a helyzetek nem eredményeztek gólt, pedig a lehetőség adott volt, mégis a zöldek előtt adódtak nagyobb lehetőségek, ha pontosabbak, a félidőben már eldönthették volna az összecsapást, hogy nem tették, az a hazai védőkön és Nagy Gergely kapuson múlott, akik rendre az utolsó pillanatokban léptek közbe. A szünetben gyorsabb futballra sarkallta övéit Thomas Doll, míg a Vasas úgy tűnt az öltözőben maradt. Ez meg is bosszulta magát, lévén negyedóra alatt két Böde-góllal a Ferencváros megszerezte sorozatban harmadik sikerét. Előbb Nagy Ádám adott keresztbe az ötösön, a becsúszó Gera előtt elment ugyan a játékszer, de Böde a legjobb ütemben érkezve belsőzte be a vezető gólt, majd Dilavert ugratta ki Hajnal, a szélső védő senkitől sem zavartatva adott középre, ahol az őrizetlenül hagyott Böde fejelte a kapuba a labdát. A folytatásban is inkább a piros-kékek kapuja előtt zajlott a játék, Nagy Gergely nem nyugodhatott meg tehát, mint ahogy Thomas Doll sem, merthogy a Vasas olykor távoli lövésekkel jelentkezett, amelyek közül maximum kettőben volt benne a gólveszély. A játék képe alapján a lendületesebben, és veszélyesebben játszó Ferencváros megérdemelten nyerte meg a találkozót, és őrzi továbbra is veretlenségét a bajnokságban.

Vasas – Ferencváros 0-2 (0-0)
Illovszky stadion, 4.000 néző, vezette: Kassai Viktor (Ring György,Erős Gábor – dr. Varga Zsolt)
Vasas: Nagy G. – Osváth A., Grúz, Debreceni, Hangya – Vida M., Adamovic (Ádám M., 73.) – Berecz Zs., Lázok, Kenesei (Novák Cs., 64.) – Remili (Murka, 84.)
Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez – Nagy Á., Hajnal (Radó A., 64.) – Somalia, Gera, Lamah (Gyömbér, 73.) – Böde (Busai, 79.)
g.: Böde (48., 59.)
s.: Hangya Sz. (37.), Lázok (42.), Remili (70.) ill.: Somalia (9.), Dilaver (90+2.)

Gavalovits Sándor