Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Roy Keane: ” A MU nem fogja beelőzni a Chelsea-t!”

A Manchester United ikonja, Roy Keane az utóbbi években egyre inkább eltávolodott egykori csapatától, és akivel csak lehetett, összerúgta a port a futballvilágban. Most sem kedveskedett, ám szavaira csak egykori klubja tudna rácáfolni, egy kiváló idénnyel. 

Kép forrása: dailymail.co.uk  Keane szerint Van Gaalnak idén sem lesz oka mosolyogni ha Mourinhóval találkozik

Kép forrása: dailymail.co.uk
Keane szerint Van Gaalnak idén sem lesz oka mosolyogni ha Mourinhóval találkozik

Roy Keane a Manchester Unitednél eltöltött 13 év után a skót Celticnél fejezte be pályafutását, de maradt a futball vérkeringésében, és jelenleg az ír nemzeti csapat másodedzőjeként tevékenykedik Martin O’ Neill mellett. Ám markáns véleményformálása mit sem változott az évek folyamán, ugyanúgy kimondja amit gondol, mint Sir Alex Ferguson játékosaként. És a “Vörös Ördögök” tavalyi, illetve jelenlegi helyzetét látván, nem bízik a csapat gyors javulásában.

“A klub szisztémája megváltozott az évek folyamán, már nem olyan mint volt. Egy kicsit a 80-as évekhez hasonlít: vesznek egy csomó játékost, és bíznak benne, hogy gyorsan összeállnak majd csapattá, de ez ma már nem így megy, és nem biztos, hogy a bevásárlás után erősebb lesz a csapat mint volt tavaly. van Gaal egy teljes szezont eltöltött már itt, most kéne beindulnia a dolgoknak, bár tavaly már alakult valami, de ez azt hiszem kevés lesz idén. Nem érzem, hogy a csapat gerince elég erős lenne, egy jó középső védő még elkelne a kezdőbe. Ha fogadni kellene, akkor a Chelsea győzelmére tennék idén is. Nálam még mindig ők a legjobbak. A Chelsea gerince nagyon erős, sikerült együtt tartani a legfontosabb posztokon a csapatot, és ha sikerül megszereznie a védelembe Stonest is, akkor lesz egy újabb sikeréhes játékosuk, aki mindent megtesz majd a következő bajnoki címért. Csak jól járhatnak vele. Mourinho félelmetesen jó játékosokkal van körbevéve: a kapusuk klasszis, John Terry a posztján még mindig kimagaslik, a támadósoruk Diego Costával, Falcaóval, és Eden Hazarddal pedig nagyon gólerős.” 

Roy Keane szerint az eddig igazolt játékosok, Depay, Schneiderlin, Schweinsteiger, Darmian, és a kapus Romero nehezen fognak beilleszkedni, az éppen csak összeálló tavalyi szerzemények (Blind, Herrera, Shaw, Rojo) közé. Lehet benne némi igazság, de Louis Van Gaal előtt adódott már nehezebb kihívás is pályafutása során. A holland menedzser és csapata nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint végig ott lihegni a Chelsea nyakán, és nyomás alá helyezni a londoniakat. Néhány nap múlva kiderül, mire jutottak a vörösök. Augusztus 8-án indul a Premier League, a MU számára, egy Tottenham elleni rangadóval!

Demmel László