Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tízgólos őrület Washingtonban és gólzuhatag Orlandoban is! – videóval

Hihetetlen, fordulatos, végletekig kiélezett, tízgólos meccsre került sor Washingtonban, amikor a DC United a Real Salt Lake csapatát látta vendégül. Orlandóban is gólzuhatag volt, de a másik két pályán is 4-4 gól született.

DC United, MLS

Elképesztő meccs végén örülhettek győzelmüknek a DC játékosai (forrás: twitter.com/mls)

DC United – Real Salt Lake 6-4 (1-2)
Helyszín: RFK Stadion – 17.288 néző
Gólszerzők: Rolfer (42′, 54′), Kemp (59′), Espindola (63′), Kitchen (79′), DeLeon (85′), ill. Plata (2′), Beckerman (21′), Maund (62′), Mansally (68′)

Szavakkal nehezen megfogalmazható gólzáporos találkozóra került sor USA fővárosában a DC United – Real Salt Lake találkozón. A gólgyártás hamar kezdetét vette, ugyanisn a 2. minutumban Joao Plata a vendégek örömére megszerezte harmadik gólját a szezonban (0-1). A 16. percben pedig már kétgólosra duzzadt a Real előnye. Ekkor Beckerman távoli lökete a kapufát is érintve ment be (0-2). Még az első félidő hajrájában jött a szépítés mely Chris Rolfe nevéhez fűződött. A DC játékosa már 7. gólját lőtte a szezonban (1-2). A fordulásig már nem esett újabb találat.

Azonban a folytatást követően sem kellett sokat várni, ismét betalált Rolfes, amivel már egyenlő lett az állás! Az 54. percben a washingtoni klub labdarúgója büntetőből egalizált (2-2). Ráadásul öt perccel később meg is fordította a meccset a United! Taylor Kemp az 59. percben a pontatlan felszabadítás után iszonyatosan jól találta el a labdát, ami bombagólt érően zuhant a léc alá (3-2). De az izgalmak kezdtek a tetőfokukra hágni, mert csak négy percet kellett arra várni, hogy ismételten döntetlen legyen a találkozón. A 62. percben Morales szabadrúgás beíveléséből Maund fejjel volt eredményes (3-3). Viszont igazi őrület jött, mert a következő percben ismét előnybe került a DC. A 63. minutumban Espindola jött ki győztesen a pókfociból (4-3). Futószalagon jöttek a találatok, és a 68. percben megint csak egyenlő volt az állás. Ekkor Mansally bombagólt lőve talált be idén először a ligában (4-4).A hajrához közelegve produkált zseniális perceket még a DC! A 79. minutumban Kitchen fejese nyomán vágódott a kapuba a labda (5-4). Öt perccel a rendes játékidő letelte előtt elképesztően nagy gólt akasztott a vendégek kapujába Nick DeLeon (6-4). Újabb sikerével a DC nagy előnyre tett szert a Keleti Főcsoportban, míg a Salt Lake nyugaton kicsivel van lemaradva az utolsó, Play-Off-ot érő 6. helyről.

Orlando City – Columbus Crew 5-2 (2-1)
Helyszín: Citrus Bowl
Gólszerzők: Larin (18′, 53′), Cerén (38′), Collin (77′), Higuita (85′), ill. Higuain (5′), Collin (90+1′ – büntetőből)

Még egy gólzáporos mérkőzéssel folytassuk a sort. A Kaká nevével fémjelzett Orlando City a Colombus Crew-t látta vendégül, s a vendégek már az 5. percben előnyt ünnepelhettek. Egy szép támadás végén Meram passza után Higuain lőtte a labdát az Orlando kapujába (0-1). Majd a 18. minutumban jött az egyenlítés Larin révén, aki Ashin betett labdáját vágta a léc alá közelről (1-1). Még az első félidőben sikerült a vezetést megszereznie a hazai együttesnek. A 38. percben első szándékból még védte a kapus Cerén lövését, ám másodjára már élt a lehetőséggel a City játékosa, és a kipattanót kegyetlenül bevágta (2-1).

A fordulás után nem igazán kellett sokat gól nélkül kibírnia a publikumnak. Az 53. percben ismét az Ashe-Larin páros vezette eredményre a hazaiakat. Utóbbi duplázott előbbi passzából, a védők pedig közelről nézték, hogy kap csapatuk gólt (3-1). A 77. percben Boden szöglete után Collin csúsztatása eredményezett gólt, mellyel már biztosan megnyertnek tűnt a hazaiak számára a meccs (4-1). A végjátékban jött Kaká, kinek az ívelése Higuita-t találta meg, aki pedig fejjel volt eredményes (5-1). Végül nem maradt meg a hazaiak négygólos előnye, mert a hosszabbításban Collin öngólja révén beírhattunk még egy találatot a Crew neve mellé (5-2). Az Orlando a Keleti Főcsoportban a Play-Off-ra hajthat még, a Colombus pedig az élmezőnyben maradna.

New England Revolution – Toronto FC 3-1 (2-0)
Helyszín: Gillette Stadion
Gólszerzők: Davies (35′, 62′), Nguyen (44′ – büntetőből), ill. Osorio (75′)
Kiállítva: Altidore (39′)

Keleti rangadóra került sor a New England otthonában, ugyanis a Revolution a Torontót fogadta. Az első játékrész végéhez közeledve kezdte el a gólok termélését az otthon szereplő egyettües, amely győzelme már a fordulás előtt eldőlt. A 35. percben Davies közelről szerzett vezetést (1-0). A 39. minutumban Altidore a kiállítás sorsára jutott, ezzel pedig még inkább megpecsételődött a kanadai együttes sorsa. Jött is az újabb találat még a szünet előtt – a 44. percben Nguyen tizenegyesből volt eredményes (2-0).

Érkezett Davies újfent, aki a 62. percben megszerezte a duplázást érő találatát, és tett arról, hogy három legyen a két csapat között. A gólszerző megint csak közelről tudta a kapuba továbbítani a labdát (3-0). A szépítés még sikerült a 75. percben a Torontónak, amely Osorio révén szerzett gólt. A szezonban első találatát lőtte az említett játékos, aki távolról volt eredményes (3-1). A két klub szorosan egymás nyakán foglal helyet a Keleti Főcsoport tabelláján, és jelen állás szerint mindkét együttes bejutna a rájátszásba.

Philadelphia Union – New York Red Bulls 1-3 (0-0)
Helyszín: PPL Park
Gólszerzők: Le Toux (73′), ill. Klejstan (66′ – büntetőből), Bradley Wright-Phillips (74′), Abang (90+4′)

Tegnap este beszámoltunk arról, hogy a New York-i metropolisz “új” csapata, a City otthon kapott ki, azonban a városi rivális idegenben tudott diadalmaskodni a Philadelphia otthonában. Gólt nem hozott az első játékrész, de még az első 65(!) perc sem. A 66. minutumban a vendégek ünnepelhettek, hiszen Klejstan büntetőből volt eredményes (0-1). De hamar jött az egyenlítés, ugyanis Le Toux közelről lőtt iszonyúan nagy gólt a 73. percben (1-1). Ám jött a Wright-Phillips testvérpáros a következő percben. Sean nagyszerű cselek után betett labdáját a már ezzel 9 gólos Bradley lőtte be (1-2). A ráadásban még Klejstan is villant, de az első gól szerzője most “csak” kiszolgálóként tűnt fel – a gólért Abang felelt, aki a kontra végén farkasszemet nézve a kapussal a hálóőr mellet gurította be a labdát (1-3). A Union ezzel zsinórban harmadik vereségét könyvelhette el, míg a Red Bulls zsinórban harmadik győzelmét. A Philadelphia a keleti táblázat legvégéhez közel áll, míg a New York a 2. helyet foglalja el.

A hét eddigi eredményei
New York City – Montréal Impact 2-3
Philadelphia – New York Red Bulls 1-3
D.C. United – Real Salt Lake 6-4
Orlando City – Columbus Crew 5-2
New England Revolution – Toronto FC 3-1
Sporting Kansas City – Houston Dynamo 1-1
Colorado Rapids – Los Angeles Galaxy 1-3
Seattle Sounders – Vancouver Whitecaps 0-3

A folytatásban
aug. 2. 23:00  San Jose Earthquakes – Portland Timbers (Eurosport)
aug. 3. 01:00  Chicago Fire – FC Dallas (Eurosport)

A góllövőlista élmezőnye
1. Kamara (Columbus Crew) – 15 gól
2. Giovinco (Toronto FC), David Villa (New York City)– 13 gól
4. Larin (Orlando City) – 11 gól
5. Keane (Los Angeles Galaxy) – 10 gól
6. Wondolowski (San Jose Earthquakes), Kaká (Orlando City), Adi (Portland Timbers), Bruin (Houston Dynamo), Larin (Orlando City), Wright-Phillips (New York Red Bulls),
Davies (New England Revolution) – 9 gól
12. Castillo (FC Dallas), Rivero (Vancouver Whitecaps), Rolfe (DC United)  – 8 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella

MLS 24

Nagy Dávid