Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angol felkészülési körkép: A Liverpool továbbra is veretlen!

Gőzerővel készülnek az angol csapatok a Premier League jövő heti rajtjára, és a kezdeti könnyebb ellenfelek után, már egyre több klub választ nemzetközileg is elismert játszótársat. 

Kép forrásA: maisfutebol.iol.pt  A Porto könnyedén megállította a Stoke-ot.

Kép forrásA: maisfutebol.iol.pt
A Porto könnyedén megállította a Stoke-ot.

A Bogdán Ádámmal kezdő Liverpool kivétel a fenti tétel alól, a vörösök hazai pályán találtak ellenfelet a League One-ban szereplő Swindon Town képében. Nem csak a magyar kapus kapott lehetőséget a kezdőben, hanem a Pool új támadója, Christian Benteke is, aki a 48. percben góllal hálálta meg a bizalmat. De nem úszta meg kapott gól nélkül a válogatott hálóőr sem, öt perccel a lecserélése előtt kiegyenlített a hazai csapat, igaz így is Ojo góljával Brendan Rodgers csapata nyert 2-1-re. A Liverpool a hatodik felkészülési mérkőzését játszotta, és az ötödik iskerét könyvelhette el, egyedül a maláj ligaválogatott ellen nem tudtak győzni Milnerék.

Ez a nap a nemzetközi mérkőzések jegyében telt. A PL-ből kiesett QPR az olasz Atalantával találkozott, és az 1-1-re végződő mérkőzés pozitívuma, hogy a frissen igazolt Jay Emmanuel-Thomas két perccel a beállása után gólt szerzett. Ennél is nehezebb dolga volt a West Ham Unitednek: a londoniak a német Werder Bremennel találkoztak, és szenvedtek 2-1-es vereséget az Ujah duplájával fordító zöld-fehérek. Hiába a gyors vezetés, a “Kalapácsosok” továbbra sincsenek jó formában, és ez igen aggasztó lehet az idénykezdet küszöbén.

A Stoke számára nem volt kérdés az FC Porto elleni mérkőzésen, az Iker Casillast ezúttal nélkülöző “Sárkányok” nagyon simán 3-0-ra lelépték angol ellenfelüket, és már az első félidőben eldöntötték a meccset. A Stoke továbbra is pocsék formát mutat, de van még egy hetük javítani, és belőni a formát a Liverpool elleni idénykezdetig. Ahogyan a Southamptonnak is van még pár napja a finomhangolásra. Ronald Koeman csapata tavaly nagyon kitett magáért, de most még többet várnak a szurkolók. Nem indult jól a felkészülésük Graziano Pellééknek, de a végére belelendültek, és az Espanyol elleni 1-1-es döntetlennel maradtak a bevált úton. Sorozatban ez volt az ötödik veretlen mérkőzésük a piros-fehéreknek.

A legkeményebb ellenfél a mai napon nem egy PL csapatnak jutott, hanem a Championshipben szereplő Brighton & Hove együttesének: az Európa-liga győztese, a spanyol Sevilla várt a kék-fehérekre, és nagy meglepetésre folytatta felemás szereplését az andalúz alakulat. A watford, és a francia Reims legyőzése után joggal bízhattak a további jó folytatásban a Sevilla játékosai, ám a Brighton korán vezetést szerzett, és sikerült megtartania az eredményt a lefújásig.

Vasárnapi eredmények: 

QPR – Atalanta 1-1 
Everton – Villarreal 1-2 (gálameccs) 
Sheffield Utd. – Hull City 1-1 
Southampton – Espanyol 1-1 
West Ham Utd. – Werder Bremen 1-2 
Brighton&Hove – Sevilla 1-0 
Swindon Town – Liverpool 1-2 
Porto – Stoke 3-0 

Demmel László