Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: szomorú, sikertelen spanyol vasárnap

Öt mérkőzést játszottak spanyol csapatok vasárnap délután a felkészülés jegyében, de a sikert nem mérték olyan olcsón a nemzetközi összecsapások során. 

Kép forrása: youtube.com  A Köln nehezen, de legyűrte a Valencia csapatát.

Kép forrása: youtube.com
A Köln nehezen, de legyűrte a Valencia csapatát.

Amilyen jól indult a Valencia felkészülése, annyira gyenge lett mostanra. Három győzelem után gólt sem kaptak a “Denevérek”, majd három vereség következett egy győzelemmel megszépítve, és most itt az újabb pofon, a német 1.FC Köln csapatától. A “Kosok” gyorsan lerendezték az első félidőt, a 22. percben már 2-0- állt az eredményjelzőn, igaz sikerült a vendégeknek szépíteni, de a második félidő elején újra csak a hazaiak találtak be, amire Negredo gólja csak szépségtapasz lehetett, így a Valencia 3-2-es vereséget szenvedett, és egyelőre tartja gyengébb formáját.

Az EL-győztes Sevilla az angol Championshipben szereplő Brighton&Hove csapatával találkozott, és az első félidei brit találatra nem volt válasza az andalúzoknak. A Sevilla ugyancsak felemásan teljesít a felkészülése során, de a bajnoki rajtig még van három hetük, így a lehetőség a javításra adott. Amire úgy tűnik, az Espanyol nem szorul rá: ötödik mérkőzésén is veretlen maradtak a barcelonai “kicsik”, és arccal már a La Liga felé fordulhatnak, eddig nem lehet okuk a panaszra, persze az igazi felmérő majd a rajt napján jön el. A Southampton ellen ráadásul csak kettő perc hiányzott, hogy gőzelemmel zárják a hetet, de egy megingás elég volt a Sotonnak, és kiharcolták az 1-1-es végeredményt.

A nap egyetlen győzelmét az Osasuna aratta, éppen egy másik spanyol csapat, az Athletic Bilbao ellenében. A baszkok nem bírtak az Osasuna 35 éves veterán támadójával, és Nino mind a két félidőben betalált a kapuba, ezzel kialakítva a 2-0-s eredményt. A hazaiak ezzel a győzelemmel második felkészülési meccsüket is megnyerték, míg a Bilbao hamarabb belecsapva az edzésekbe, már a hatodik fellépésén van túl, és ez volt a második vereségük, éppen egy leendő riválistól.

Szombati eredmények: 

1.Fc Köln – Valencia 3-2 
Southampton – Espanyol 1-1 
Brighton@Hove – Sevilla 1-0 
Osasuna – Athletic Bilbao 2-0 

Demmel László