Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Audi Kupa: Simán verte a Bayern a Milan csapatát

Nem volt akadálya annak, hogy a Bayern München a szokásos módon hazai környezetben megrendezett Audi Kupa fináléjába bejusson. Az AC Milan számára még a gólszerzésre sem volt esély.

Bayern München - AC Milan, Lewandowski bombagólja - Audi Kupa 2015

Lewandowski csodálatos bombagóllal állította be a végeredményt! (forrás: twitter.com/fcbayern)

Bayern München – AC Milan 3-0 (1-0)
Helyszín: Allianz Arena
Vezette: Peter Sippel (GER)
Gólszerzők: Bernat (24′), Götze (74′), Lewandowski (85′)
Sárga lap:

Bayern München: Ulreich – Bernat, Rafinha, Boateng (Benatia 46′), Lahm (Xabi Alonso 57′) – Rode (Gaudino 87′), Kimmich (Alaba 21′) – Vidal (Müller 46′) – Douglas Costa (Lewandowski 46′), Götze (Benko 80′), Højbjerg (Green 87′)
Vezetőedző: Josep Guardiola

AC Milan: Diege Lopez – De Sciglio, Zapata (Alex 64′), Ely, Antonelli – Bonaventura (Mexes 75′), De Jong, Bertolacci (Suso 75′) – Honda – Adriano (Mauri 75′), Bacca (Matri 75′)
Vezetőedző: Siniša Mihajlović

Az Audi kupa első elődöntője már véget ért, és kiderült, hogy a Real Madrid szerepelhet majd a fináléban, s erre a hazai Bayernnek, valamint az AC Milannak is volt esélye.

A meccset a milánói klub tagjai kezdték agresszívabban, ugyanakkor a Bayern uralta a mezőnyt, és a hazai klub tudott veszélyesebb támadásokat kialakítani. Egyre több lehetősége adódott a müncheni alakulatnak, s a nyomás a 24. percben érett góllá! Ekkor Bernat vette be Diego Lopez kapuját. A  spanyol védő Douglas Costa passzát követően volt eredményes (1-0). Négy perccel Bernat gólja után Costa is nagyon közel járt ahhoz, hogy betaláljon. Højbjerg keresztlabdáját küldte a kapufára a nem sokkal azelőtt gólpasszt kiosztó támadó. Costa ezután is jól szervezte a játékot, ahogy tette azt a meccs kezdete óta. Megállíthatatlan volt a brazil, és a 33. percben a felső lécet is eltalálta lövésével! Nagyon érett a 2-0. A félidő hátralévő részében ilyen nagy helyzete már nem volt az otthon szereplő csapatnak, de nem igazán állt le ezután sem a Bayern. A bajor klubóriás ellenfele a kaput sem tudta eltalálni, és csak egy lövése volt az első játékrész során.

A második félidőre három változtatással futott pályára a Bayern München csapata, míg az AC Milan-nál nem hajtott végre cserét a szerb mester. A Bayern nyomása nem enyhült, majd a 67. percben óriási ziccerbe került Lewandowski, aki kiugorva egy lövőcselt is megcsinált, majd nagyon önzetlenül lepasszolta a labdát balra, ám Müller lövése a blokkban kötött ki. Ami késik, nem múlik – jött a Bayern második gólja a 74. percben! Ekkor Götze volt eredményes, aki Lewandowski elé tálalt, de a lengyel nem tudott élni a lehetőséggel, a vele szemben álló védőről pedig a világbajnok elé pattant a labda, a német pedig magabiztosan lőtte azt a kapuba! Ezzel alighanem eldőlt, mely két-két csapat játssza majd a finálét és a bronzmeccset (2-0). A 77. minutumban újra betalálhatott volna a Bayern, de Müller csúsztatásába jól nyúlt bele Diego Lopez, így elhárult a veszély. Elképesztően nagy gólt láthatott a közönség a 85. percben! A hazai együttes részéről Lewandowski lőtt csodagólt, miután Müller a labdaszerzést követően feltette a levegőbe lengyel társának a labdát, majd a támadó iszonyatosan nagy erejű lövést megeresztve irányította a labdát a léc alá (3-0)! Több találat már nem született a mérkőzésen, amely a Bayern magabiztos győzelmét hozta az újjáépülő AC Milan ellen. Ezzel eldőlt, hogy szuperrangadó lesz a holnap esti fináléban, ugyanis a hazai együttes a Reállal mérkőzik meg, míg a bronzmeccset a milánói gárda a londoni Tottenham ellen játssza.

Bronzmérkőzés
Aug. 5., szerda, 18:15 Tottenham – AC Milan (Digi Sport 1)

Döntő
Aug. 5., szerda, 20:45 Real Madrid – Bayern München (Digi Sport 1)

Nagy Dávid