Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Balaton kupa: Újra harmadikként

Harmadik nekifutásra sem sikerült finálét játszani, amelyet a szlovákok nyertek. A mieink nem sziporkáztak, de nyertek, így bronzérmesek lettek.

A bronzérmes magyar válogatott. - fotó: mlsz.hu

A bronzérmes magyar válogatott. – fotó: mlsz.hu

Az Anna-bál után a magyar női válogatott csempészett izgalmakat Balatonfüred életébe, az immár hagyományos négy nemzet tornáján. A szombati játéknap után „csak” a bronzért játszhattak lányain/asszonyaink, és végül sikerült befutni a harmadik helyre, de közel sem volt könnyű összecsapás a fehérorosz válogatott elleni. Jól kezdett a balti állam csapata, hogy aztán egyre inkább átvegye az irányítást Markó Edina csapata. De a fölény sokáig meddő maradt, egészen az első félidő hajrájáig kellett várni, amikor is Zeller Dóra szerencsés góllal juttatta előnyhöz a mieinket. Ehhez kellett a fehérorosz védők rossz felszabadítása is. A második félidő derekán a szünetben beálló Rácz Zsófia talált a kapuba tizenegyesből.

A második, mindent eldöntő gól Rácz Zsófia révén. - fotó: Facebook.com/Magyar Női Labdarúgás

A második, mindent eldöntő gól Rácz Zsófia révén. – fotó: Facebook.com/Magyar Női Labdarúgás

Ezt követően is akadt helyzete a magyar válogatottnak, de újabb gól már nem esett, így tavalyhoz hasonlóan harmadik lett a válogatottunk. A mérkőzés hajrájában pályára lépett Pádár Anita, akinek ez volt az utolsó válogatott meccse, húsz év után köszönt el a nemzeti tizenegytől a népszerű játékos.

A torna döntőjét a szlovákok nyerték, miután egy góllal jobbnak bizonyultak Lengyelországnál. Ezzel pedig a harmadik Balaton kupát is bezsebelték.

„Magabiztos győzelmet arattunk, úgy gondolom, egy percig sem volt kétséges a mai győzelmünk. Sokat számított, hogy minőségi játékosok érkeztek a második mérkőzésünkre, még ha a rövid idő miatt taktikailag nem is tudtunk megfelelően felkészülni velük a találkozó előtt. Örülök, hogy a pályára lépő játékosok bizonyították, hogy itt a helyük a csapatban, illetve egy picit sikerült előrelépnünk a tavalyi teljesítményünkhöz képest, hiszen veretlenül zártuk a viadalt. Bízom benne, hogy jövőre tovább javítunk, és hamarosan a tornagyőzelem is összejön majd a Balaton-kupán.” – értékelte a látottakat Markó Edina a szövetség honlapján.

A mieink kezdőtizenegye. Állnak: Zeller Dóra, Magyarics Zóé,

A mieink kezdőtizenegye. Állnak: Zeller Dóra, Magyarics Zóé, Zágor Bernadett, Szőcs Réka, Szabó Viktória, Szuh Erika, Szeitl Szilvia. Térdelnek: Csiszár Henrietta, Fenyvesi Evelin, Tóth Gabriella, Mosdóczi Evelin. – fotó: mlsz.hu

Magyarország – Fehéroroszország 2-0 (1-0)
Balatonfüred
Magyarország: Szőcs – Mosdóczi, Szeitl, Szabó V., Tóth G. (Nagypál F., 70.) – Csiszár H. (Rácz Zs., a szünetben), Fenyvesi E. (Hummel-Smuczer, 61.) – Magyarics Z. (Krisztin S., 61.), Szuh E., Zeller D. (Pádár A., 84.) – Zágor (Nagy L., a szünetben)
g.: Zeller (40.), Rácz Zs. (60., 11-esből)

A torna végeredménye:
1. Szlovákia, 2. Lengyelország, 3. Magyarország, 4. Fehéroroszország

Gavalovits Sándor