Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az MTK kiütötte a Diósgyőrt!

A magyar labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában a fővárosi MTK a Diósgyőr ellen játszott. A vége sima győzelem lett a budapesti csapat részéről.

MTK - DVTK

Az MTK lenullázta a DVTK csapatát (forrás: twitter.com/mtk_labdarugas)

MTK – Diósgyőri VTK 5-0 (2-0)
Gólszerzők: Kanta (11′, 90′ – büntetőből), Vadnai (31′), Hrepka (59′), Ramos (72′)
Kiállítva: Kovács Gábor (56′), Antal (88′)

Nem kellett túlzottan sokat várni arra, hogy ezen a rangadón megszülessen az első gól. Ugyanis a 11. minutumban az MTK szerzett előnyt! Ekkor Kanta közel 30 méterről, szabadrúgásból lőtte be a labdát a DVTK kapujába (1-0). A 18. percben Grumics csukafejessel egyenlített volna, de próbálkozása nyomán a labda elhalt a blokkban. A 24. percben pedig az MTK villant – Kanta beadása kevéssel ment el a bevetődő Torghelle lába előtt. Ám a 31. perc meghozta a fővárosi csapat újabb gólját! A megiramodó Vadnait nem tudta lekapcsolni a Diósgyőr védelme, s ugyan elsőre a kapusba lőtte az MTK játékosa a labdát, a kipattanó után már nem tévesztett célt (2-0). Úgy tűnt azonban, összejöhet a szépítés a vendégek részéről. A 35. percben Grumics estében lőtte el a játékszert, ami a kapufát találta el! A 45. percben Torghelle előtt adódott lehetőség megint a gólszerzésre, de a támadó a kapust is kicselezve nem tudott betalálni, Antalé lett a labda.

A fordulás utáni első fontos momentumot az 56. percben jegyezhettük fel, amikor Kovács Gábor nyújtott lábbal fejbe rúgta Vargát, a piros lap pedig azonnal villant. A Diósgyőr sorsa ezután teljesen megpecsételődött, ugyanis az emberhátrányon felül újabb gólt kaptak. Kanta nagyszerűen játszott, és a 3. gól is az ő passzából született. Hrepka vágta be kapásból a labdát, amit a belenyúló Antal már nem tudott védeni – ezzel alighanem eldőlt (3-0). A 66. percben maga Kanta is újból betalálhatott volna, de szabadrúgása nyomán a labda a kapufán csattant. Ami késik, nem múlik – a 72. minutumban megszületett az MTK 4. gólja is! Ramos a labdaszerzését követően Liptákékat hagyta faképnél, majd Antal lába között gurította kapuba a játékszert (4-0). A 88. minutumban Antal ütötte el Ramost a labda helyett a tizenhatoson belül – jött az újabb piros, és jöhetett a tizenegyes is! A labda mögé Kanta állt, aki belőtte a játékszert, így csak sikerült megszereznie a duplázást érő találatát – a kapuba egyébként Grumics állt be, aki majdnem megfogta a labdát (5-0). A DVTK szurkolói már korábban kinyilatkoztatták véleményüket, mi szerint csapatuk nem érdemli meg a győzelmet – a három pontot kiütéses sikerrel az MTK otthon tartotta.

Nagy Dávid