Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: Dárdaiék nyertek! – Íme a 2. forduló mezőnye

Hétfőre négy mérkőzés maradt a Német Kupa 1. fordulójából, pályán volt a Mönchengladbach és Dárdai Pál csapata a Hertha BSC is. Mindkét élvonalbeli csapat sikerrel vette az elé tornyosuló akadályt, míg büntetőpárbajt és félbeszakított mérkőzést is láthattunk. 

11873432_10153116142987569_3647734745168588108_n

A másodosztályban szereplő St. Pauli megszorongatta a Mönchengladbach csapatát, a félidőben még 1-0 állt az eredményjelzőn, a második felvonásban azonban megrázta magát Favre csapata, s végül simán jutott tovább. A Hertha pocsék első félidőt produkált, a fordulást követően azonban nem volt kérdés, hogy megérdemelt a berliniek győzelme, mely azért simának semmiképpen sem mondható, elég sokat kellett várni az első gólra, mely a 73. percben esett.

Nem hozott gólt a rendes játékidőben és a hosszabbításban sem az Aalen és a Nürnburg összecsapása, mely így büntetőpárbajba torkollott. Könnyebb lenne elmondani azok nevét, akik nem hibáztak, hét rontott büntető mellett csupán hármat értékesített a két csapat összesen, melynek végén a vendégek örülhettek jobban.

Végezetül pedig essen pár szó az RB Leipzig meccséről, mely 1-0-ás Osnabrück vezetésnél szakadt félbe, miután egy öngyújtóval megdobták a játékvezetőt a lelátóról és ez a mérkőzés félbeszakításával járt. Sok jóra nem számíthat a harmadik ligás csapat, könnyen lehet, hogy a Kalmár Zsoltot és Gulácsi Pétert is nélkülöző lipcsei csapat a zöld asztalnál lép a legjobb 32-be.

Hétfői eredmények:
St. Pauli (II.) – Mönchengladbach
Bielefeld (II.) – Hertha BSC 0-2
Aalen (III.) – Nürnberg (II.) 0-0 – büntetőkkel 1-2
Osnabrück (III.) – RB Leipzig (II.) 1-0 – félbeszakadt

Az 1. fordulóban három élvonalbeli csapat vérzett el, a Hamburg, az Ingolstadt és a Hoffenheim számára gyorsan véget ért a honi kupaszezon. A 2. forduló párosítását augusztus 14-én sorsolják.

Továbbjutó csapatok névsora:
Első osztály (15 csapat):
 Werder Bremen, Wolfsburg, Bayer Leverkusen, Schalke, Köln, Frankfurt, Stuttgart, Mönchengladbach, Hertha, Dortmund, Bayern München, Hannover, Mainz, Augsburg, Darmstadt
Másodosztály (11 csapat): 1860 München, Braunschweig, Nürnberg, Sandhausen, Freiburg, Bochum, Padeborn, Heidenheim, Düsseldorf, Kaiserslautern, FSV Frankfurt
Harmadosztály (1 csapat): Erzgebirge Aue
Negyedosztály (3 csapat): Viktoria Köln, Carl Zeiss Jena, Unterhaching
Ötödosztály (1 csapat): Reutlingen

Őszi Ádám