Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

ManCity hengerrel zárult az 1. forduló! – eredmények, tabella

A Manchester City vendégjátékával zárult a Premier League 2015-16-os szezonjának 1. fordulója. A Polgárok Yaya Toure vezérletével, mondhatni tartalékosan szaladtak át a West Bromwich Albion legjobbjain. Eredmények, tabella, góllövőlista!

629YayaToure

West Bromwich – Manchester City 0-3 (0-2)
G: 
 ill. Yaya Toure (9., 24.), Kompany (59.)

Agüero, Nasri, Zabaleta és Demichelis, ilyen nevekből állt a Manchester City kispadja, tehát kijelenthetjük, hogy korántsem legerősebb felállásában játszott a manchesteri csapat, mely így is hatalmas mezőnyfölényere tett szert, volt a mérkőzésnek olyan periódusa, ahol 79-21 volt a labdabirtoklási arány. A Polgárok idei gólzsákját Yaya Toure nyitotta meg, s az elefántcsontparti még az első játékrészben duplázni tudott, nem is akármilyen gól volt a második. Noha kis híján Berahino is megkezdte a gólgyártást a túloldalon és kapuba is talált, a játékvezető les címén annullálta a találatot, így nem tudott közelebb lopózni a West Brom, melynek igazándiból nem sok momentuma volt a meccs egészét figyelembe véve. A második félidőben aztán Kompany is betalált, s mint később kiderült, ezzel beállította a végeredményt. Sterling 74 percet kapott első tétmérkőzésén, míg Agüero szűk vél órára állt be. Győzelmével a City átvette a vezetést a tabella élén, míg magától értetődik, hogy a West Brom sereghajtó egy forduló után.

Premier League, az 1. forduló eredményei:
Manchester United – Tottenham 1:0
Bournemouth – Aston Villa 0:1
Everton – Watford 2:2
Leicester – Sunderland AFC 4:2
Norwich – Crystal Palace 1:3
Chelsea – Swansea 2:2
Arsenal – West Ham United 0:2
Newcastle United – Southampton 2:2
Stoke – Liverpool 0:1

Több élcsapat is nyögvenyelősen kezdte a szezont, a Manchester united gyakorlatilag egy öngóllal lutri győzelmet aratott a Spurs felett, míg a Liverpool is csak egy Sterling bombának köszönheti a három pontos rajtot. A Chelsea hazai pályán vesztett pontokat, míg a nyitány legnagyobb meglepetését a hazai pályán bukó Arsenal szolgáltatta.

A góllövőlista élmezőnye:
1. 
Yaya Toure (Manchester City), Mahrez (Leichester) – 2 gól

A Premier League állása:

PL 1

Őszi Ádám