Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: DVSC – FTC a forduló slágermeccse – Előzetes

Szombat délután újra útjára indul a labda a hazai pontvadászatban, szokás szerint négy találkozóval, mielőtt elkezdődne a forduló rangadója, a Debrecen és az éllovas, a bajnokságot százszázalékosan vezető Ferencváros között.

nb1 előzetes

A délutáni találkozók közül kiemelkedik az öt forduló elteltével dobogón álló csapatok meccse, ahol a pillanatnyilag harmadik helyen található Újpest fogadja a második Haladást. Mindkét együttes a vártnál jobban kezdte a szezont, és most egymás kárára gyarapíthatják pontjaik számát. A hazaiak az előző körben csak a hajrában tudtak pontot menteni a Honvéd elleni derbin, míg a szombathelyiek otthon fektették kétvállra a Paks csapatát. Mivel a két gárdát csak egy pont választja el a Haladás javára, így a lila-fehérek egy esetleges győzelemmel felléphetnének a dobogó második fokára.

A Békéscsaba az előző fordulóban a Puskás Akadémia ellen aratott győzelemmel ellépett az utolsó helyről a tabellán /igaz, még mindig kiesőhelyen állnak/, és most a bajnokságot jól kezdő, az első három meccsen hét pontot begyűjtő Honvéd ellen folytathatják a felzárkózást. Marco Rossiék a három pontért utaznak a Viharsarokba, de közel se lesz egyszerű feladatuk a csabaiak ellen, akik megízlelhették a győzelem ízét.

A bajnokságot három zakóval kezdő, és a Békéscsaba mellett szintén újonc Vasas az elmúlt hetekben magára talált, hiszen a csabaiak mellett meglepetésre legyőzték a címvédő Videotont is, a kettő között pedig a Magyar Kupában hintettek 12 gólt a Hidasnémeti csapatának. Remiliék tehát elkapták a fonalat, és újra a pontszerzés a céljuk a Puskás Akadémia vendégeként, akik jelenleg közvetlen riválisuk a tabellán elfoglalt helyezés alapján (Vasas 8.hely 6pont, Puskás Akadémia 9.hely 5pont). Lencséék az előző fordulóban váratlan vereséget szenvedtek Felcsúton a Békéscsabától, így fontos lenne számukra a három pont otthon tartása.

A negyedik délutáni mérkőzésen a Paks fogadja a várakozáson alul teljesítő Diósgyőr csapatát. Csertői Aurél együttese hazai pályán nagyon jól szerepel, magabiztosan nyeri a találkozóit, és az öt meccsen kapott három gól is jó teljesítményről árulkodik. Ezzel szemben a borsodiak ellentétes utat járnak be, a nyitófordulóban aratott Vasas elleni győzelmet négy vereség követte, így máris megkondultak a vészharangok Miskolcon. Egyes pletykák szerint veszélybe kerülhet Bekő Balázs állása, ha most se szereznek pontot a fiai.

A hétvége legjobban várt találkozója az éllovas Fradi vendégjátéka lesz Debrecenben. Geráék egyelőre nagyon magabiztosan nyerik a meccseiket, a hibátlan mérleg és a 12:2es gólarány önmagáért beszél. A Loki most valamelyest felzárkózhat, 8 pontjukkal a 4. helyen állnak, így a győzelem nekik talán fontosabb mint Dolléknak, viszont ha újra nyernek a fővárosi zöld-fehérek, akkor igen komoly előnyre tennének szert.

A forduló záró találkozóját vasárnap rendezik az Illovszky-stadionban, ahol az átmeneti albérletben szereplő MTK fogadja a címvédő, ám pocsék formát mutató Videotont. A fehérváriaknál már edzőváltás is történt, távozott a nyáron érkező Bernard Casoni, akinek helyét átmenetileg Pető Tamás vette át. Az öt meccsen begyűjtött három pont nagyon kevés egy címvédőtől, még akkor is, ha kulcsjátékosok távoztak a nyáron. Az MTK is visszaesett kicsit a tavalyi helyezése után, hét szerzett egységükkel a 7.helyet foglalhatják el. Főleg hazai pályán gyűjtik a pontjaikat, így a Videotonnak nagyon nehéz dolga lesz, ha el akar mozdulni jelenlegi helyéről.

OTP Bank Liga 6.forduló:

Szombat:
18:00 Újpest – Haladás (TV: M4)
18:00 Békéscsaba – Honvéd
18:00 Puskás Akadémia – Vasas
18:00 Paks – Diósgyőr
20:30 Debrecen – FTC (TV: M4)

Vasárnap:

18:00 MTK – Videoton (TV: M4)

Munkácsi Ádám