Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Újpesti góltalanság, Prosser-show Csabán

Míg Újpesten gólt nem láthattunk, addig a Viharsarokban a Honvéd gálázva nyert.

Továbbra sem tudják legyőzni az Újpestet. - fotó: nso.hu

Továbbra sem tudják legyőzni az Újpestet. – fotó: nso.hu

Rangadóhoz méltó futballal rukkol(hat)tak volna ki a csapatok Újpesten, ahol a Haladás vendégszerepelt, igen ám, de gólt egyik csapat sem szerzett. Pedig a lehetőségek mindkét oldalon megvoltak. Bár az első játékrész nem azt mutatta, hogy két dobogós játszott, mindössze Mohl Dávid helyzeténél pattanhattak fel a hazaiak a helyükről, majd a félidő derekán Leandro Martínezt kellett lecserélni sérülés miatt, jött helyette Ugrai Roland, de ő sem tudott csodát tenni, pardon gólt szerezni. Ez utóbbi ugyanis nem a csoda kategóriába tartozik. Fordulás után viszont varázsütésre felforrósodott a hangulat, pedig semmi különleges nem történt, a játékosok rájöttek, futballmeccsen vannak, ahol pontokért megy a harc, nem pedig hétvégi összbaráti sörmeccsen. Ezzel már a jegyet váltó nézők is jól szórakoztak, helyzetek itt, helyzetek ott, de jobbára itt, azaz a hazai kapu előtt alakultak ki lehetőségek, így a két kapusnak igencsak meg kellett dolgoznia a pénzéért. A hajrában már tényleg csak Balajczán múlott, hogy nem kapott ki az Újpest: Németh Márió kétszer is ziccerben rontott, hogy aztán a hazaiak egyese előbb Ugrai, majd Stef Wils ziccerét védte bravúrral. Ezzel a döntetlennel az Újpest járt jobban, hiszen – az előző bajnokság végét is beleszámolva – már tizenhármas veretlenségi sorozatnál jár. Csak ne legyen balszerencsés a szám a jövő héten, gondolhatják Újpesten.

Újpest – Haladás 0-0
Szusza stadion, 3645 néző, vezette: Andó-Szabó Sándor (Albert István, Bozó Zoltán – dr. Varga Zsolt)
Újpest: Balajcza – Vadász V., Litauszki, Kálnoki Kis, Mohl D. – Nagy G. (Cseke B., 84.), Sankovic – Balogh B., Tóth P. (Diagne, 60.), K. Hazard (Bardhi, 60.) – Sallói
Haladás: Király G. – Jagodics M., Th. Wils, Angyal Zs., Bosnjak – Iszlai, S. Wils – Gosztonyi A. (Popin, 84.), Németh M., Halmosi (Nagy P., 71.) – Martínez (Ugrai, 21.)
g.:
s.:

Holender Filip és a Honvéd gálázott Békéscsabán. - fotó: nso.hu

Holender Filip és a Honvéd gálázott Békéscsabán. – fotó: nso.hu

Nem megy a Csabának. Ezúttal a Honvéd páholta el Zoran Spisjak együttesét. Ráadásul a szezon egyik legnagyobb verését mérve a lila-fehérekre. Az elején tapogatóztak a csapatok, hogy aztán beinduljon a fővárosi alakulat. Nem sokat kellett ugyanakkor várni az első lehetőségre, de a hetedik percben Gazdag Dániel próbálkozását védte Mursits, de aztán elkezdődött a gálaelőadás: Prosser adott be jobbról, Kamber érkezett, és máris megszerezte a vezetést a piros-fekete együttes. És bár a Békéscsaba felébredt, csak egyenlítenie sikerült Calvente révén, hogy aztán a fővárosiak újabb három góllal lepjék meg a már-már feltámadó Csabát. Prosser tekert középre, Youla gurított a bal alsóba, aztán egy újabb Prosser beadást Baráth lőtt kapura, de Koszón megpattanva kötött ki a kapuban, a végén Kamber ismételt, a gólpasszt ki más is adhatta, mint Prosser Dániel. Így aztán fölényes sikerrel tért vissza a Viharsarokba a Kispest, amely 21(!) év után nyert ismét bajnokit a Kórház utcai létesítményben.

Békéscsaba – Honvéd 1-4 (0-1)
Kórház utca,2154 néző, vezette: Solymosi Péter (ifj. Tóth Vencel, becséri Gergely – Kormányos Gábor)
Békéscsaba: Mursits – Bényei, Koszó, Balog Zs., Fabio (Birtalan, 78.) – Korugiev, Piermayr, Laczkó – Criado, Szilágyi P. (Kertész T., 72.), Punosevac
Honvéd: Kemenes – Botka (Ignjatovic, 82.), Lovric, Bobál D., Baráth B. – Kamber, Nagy G. – Gazdag D., Prosser, Holender (Délczeg, 67.) – Youla (Ihrig-Farkas, 76.)
g.: Calvente (54.) ill.: Kamber (30., 90+1.), Youla (58.), Koszó (84., öngól)
s.: Délczeg (77.), Ignjatovic (85.), nagy G. (88.)

Gavalovits Sándor