Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Győzelemmel rajtoltak a Sasok – videóval

A Lazio – városi riválisával ellentétben – képes volt begyűjteni a három pontot a Serie A első játéknapján, de egészen az utolsó pillanatig izgulniuk kellett az újonc Bologna ellen. A meccs pikantériája az volt, hogy a jelenlegi Lazio edző, Stefano Pioli korábban a Bolognát, míg Delio Rossi a rómaiakat edzette. 

Lazio - Bologna

Lazio – Bologna: 2-1
G: Biglia (17.), Kishna (23.) ill. Mancosu (43.)
Lazio: Berisha – Basta, De Vrij, Gentiletti, Radu – Parolo, Biglia (Cataldi 51.), Lulic (Milinkovic-Savic 61.) – Candreva (Felipe Anderson 75.), Keita, Kishna
Bologna: Mirante – Ferrari, Rossettini, Oikonomou, Masina – Crimi (Pulgar 46.), Crisetig (Diawara 83.), Brighi – Brienza – Acquafresca (Destro 75.), Mancosu

Egy kis Antonio Candreva-show-val kezdődött a mérkőzés, az olasz válogatott szélső előbb Kishna beadása után az oldalhálót találta el, majd óriási lövését Mirante piszkálta ki a felső sarokból. A vezetés is meglett hamarosan, Basta beadását nem tudta átvenni Keita, a labda viszont pont az üresen érkező Biglia elé került, aki nagyon okosan ballal eltekerte azt a rövid alsóba. Ezt követően megint Candreva volt akcióban, az ő beadása találta meg a tizenhatos túloldalán Kishnát, aki előbb átvette a labdát, majd a rövidbe lőtt, ezzel megduplázva az előnyt. Bajnoki debütálása tehát gólt eredményezett, érdekesség, hogy az Eredevisie-ben is rögtön gólt lőtt első meccsén az Ajax egykori támadója. A Lazio maradt támadásban, és Mirante újabb remek védésére volt szükség, hogy Basta ne növelje még tovább a fővárosiak előnyét. Az újonc a félidő vége előtt visszajött a meccsbe, egy hosszú indítással meglépett, lefutotta Radut, majd elemi erővel célzott a léc alá, a felső kapufáról pattant be a lövés.

A második játékrészben egyértelműen feljebb jött a Bologna, azonban még így is a Lazio maradt a domináns csapat. Egy sajnálatos sérülés tarkította a félidő elejét, Bigliát vádlisérülés miatt le kellett hozni a pályáról, a helyére Danilo Cataldi érkezett. A fiatal olasz szinte rögtön hibázott egy hatalmasat, amivel Mancosu meglépett, de nem tudta kihasználni az elé hullott lehetőséget. Ezt követően Mirante percei következtek, előbb Keita távoli bombáját ütötte fölé, majd Candrevát akadályozta meg élete góljának megszerzésében, az olasz szélső három embert hagyott maga mögött, majd tüzelt, azonban a kapus odaért a sarokba. A vendégek kapusára megint szükség volt Cataldi lövésénél, majd a Bologna kis híján elrabolta az egyik pontot, előbb Brienza lövését blokkolta Gentiletti, majd Brighi ívelt fejesét tolta ki a léc alól Berisha, megőrizve ezzel csapata számára a 3 pontot.

https://www.youtube.com/watch?v=aTz9IOG6ivU

Tereh Balázs