Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Soldado betalált; a Celta Vigo fordított – video

A La Liga rettenetesen teljesített az első fordulóban – már ami a gólokat illeti. Vasárnap este viszont javult a helyzet és a mutatók visszakapaszkodtak egy “normál” forduló szintjére. Gólok Spanyolországban!

Kép: www.as.com

Kép: www.as.com

A tavalyi esztendőhöz képest egy megerősödött Levante és egy kissé meggyengült Celta Vigo találkozott. Hiába azonban a változások, az összképet tekintve mindenképpen a Celtát kellett kiemelni, mint a találkozó esélyesét. Eduardo Berizzo együttese tavaly a hatalmas hullámvölgyek mellett mutatott egészen szép és biztató dolgokat is, ám a Levante otthonában nem mehettek biztosra. Esélyeiket viszont nagyban megkönnyítette az ötödik perc eseménye: Simaót kiállította a játékvezető, így emberelőnybe került már a legelején a Vigo. Ezek után – ahogy azt tőlük megszokhattuk – sok labdabirtoklással ragadták magukhoz a kezdeményezést, majd helyeztek egyre nagyobb nyomást a hazai kapura.

Törekvéseik a 41. percben értek célt: egy gyönyörű passzkombinációt követően Orellana talált be – a Levante védelmét mattolták. A félidőben tehát már 1-0-ra vezetett a Vigo, ám a meccsnek még korántsem volt vége. Kezdésként hatalmas rohamot indított a hazai csapat, aminek gól lett a vége. Az 55. percben a nyáron szerződtetett Verza volt eredményes egy szabadrúgást követően – gyönyörűen tekert, a kapusnak esélye sem volt. Kezdődhetett tehát minden előröl, de ez nem akadályozta meg a Celtát a második vezető gól megszerzésében. Elég volt egy kis hiba és azonnal jött is az újabb vendég találat: az alapvonalról érkezző labdát Iago Aspas várta középen, aki inkább belebotlott a labdába, mintsem tudatosan trükközött – az utolsó érintés így is Lopezé volt, így öngóllal ugyan, de ismét vezetett a Celta Vigo. Előnyüket meg is tudták tartani a hajrában, így végül idegenben aratott 2-1-es sikerükkel három ponttal a tabella élére ugrottak.

http://www.dailymotion.com/video/x32sejq_0-1-fabian-orellana-super-goal-hd-levante-vs-celta-vigo-la-liga-23-08-2015_sport

http://www.dailymotion.com/video/x32shaj_goal-verza-amazing-free-kick-levante-1-1-celta-vigo-23-08-2015_sport

http://www.dailymotion.com/video/x32sj7d_1-2-iago-aspas-amazing-goal-hd-levante-vs-celta-vigo-la-liga-23-08-2015_sport

Levante – Celta Vigo 1-2
G: Orellana (44.), Verza (55.), Lopez (77. – öngól)

Nagy csata kerekedett a Villarreal és az újonc Real Betis mérkőzéséből. A sárgáknál hatalmas változások történtek a keretben – a támadósor egy az egyben kicserélődött – és a Betisnél is nagy volt a játékosmozgás. Az első forduló után kijelenthető: mindkét csapatnak jót tettek az erősítések, főleg a zöld-fehéreknek. A Betis nagyon ígéretesen kezdte meg az évet, hiszen messze ők tűntek eddig a legversenyképesebbnek a három feljutó közül. Ezt a feltevést az is alátámasztja, hogy simán tartani tudták a Villarreal tempóját – igazi ki-ki meccset játszottak velük. A hazai közönség megkettőzte erejüket, ami nem ígért sok jót a sárga tengeralattjárónak. Az első negyed órában nem is nagyon sikerült kifogni rajtuk, majd egyre nagyobb rendszerességgel tudtak megérkezni a Betis kapuja elé, ahol egyre veszélyesebbek voltak. Nagy iramban kezdtek a csapatok és mindkét kapu veszélyben forgott, ám a nagyobb veszélyt egyértelműen a Villarreal jelentette. Nahuel és Soldado is remek napot fogott ki – utóbbi a 31. percben vezetéshez is juttatta csapatát: Leo Baptistao ugyan lesen volt és a labda felé mozgott, ám a játékvezető nem intett, így Soldado zavartalanul lőhette ki a hosszú sarkot.

A gól után ugyanaz folytatódott, mint amit korábban láthatott a publikum, egészen a szünetig. A Betis többet birtokolta a labdát, de komoly lehetőségekig csak a Villarreal jutott – ugyanez volt jellemző a második félidőre is, de ott már azért jócskán csökkent az iram. A Villarreal lassította a játékot és a kontrákra rendezkedett be – ezekből simán el is dönthették volna a találkozót, de nem tették – a Betis pedig nyomott, nyomott, majd betalált. A 87. percben egy szabadrúgást követően próbálkoztak távolról a zöld mezesek, majd Areola hatalmas védését Ruben Castro kotorta be a kapuba. Az 1-1-es állás még nem jelentette a mérkőzés végét, hiszen vérszemet kaptak a hazai ászok, akik meg tudták törni a Villarreal futballistáit. A hosszabbításban megpróbáltak még egy gólt bepréselni valahogy, de az utolsó történés nem egy Betis gól, hanem egy kiállítás lett: egy tömegbunyót követően a Villarreal részéről Bruno Sorianót állította ki a játékvezető – innentől az eredményben nem történt változás. Az 1-1-el inkább a Betis lehet elégedett, hiszen a vendégek akár be is biztosíthatták volna sikerüket, de elszalasztották ezt megtenni. Büntetésük mínusz két pont lett.

http://www.dailymotion.com/video/x32sm6e_goal-castro-real-betis-1-1-villarreal-23-08-2015_sport

Real Betis – Villarreal 1-1
G: Soldado (31.), Castro (87.)

Baranyai Balázs