Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Chelsea hazai pályán kapitulált a Palace ellen!

Meglepetéssel folytatódott a délutáni matiné Angliában. A címvédő Chelsea hazai pályán szenvedett vereséget a jóval szerényebb Crystal Palace csapatától, és ezzel egyre nagyobb a szakadék a másik gazdag gigaklub, a Manchester City mögött. 

 

Kép forrása: telegraph.co.uk  Sako gólja nyitotta a Chelsea második vereségének szelencéjét.

Kép forrása: telegraph.co.uk
Sako gólja nyitotta a Chelsea második vereségének szelencéjét.

Chelsea – Crystal Palace 1-2 (0-0)
London, Stamford Bridge. Vezette: Craig Pawson.
Chelsea: Courtois – Ivanovic, Zouma, Cahill, Azpilicueta (Kenedy 68.) – Fabregas, Matic (Loftus-Cheek 73.) – Pedro, Willian (Falcao 66.), Hazard – Diego Costa. Menedzser: José Mourinho.
Crystal Palace: McCarthy – Ward, Dann, Delaney, Souare – Cabaye (Ledley 82.), McArthur – Zaha, Puncheon, Sako (Lee 84.) – Wickham. Menedzser: Alan Pardew.
Gólszerzők: Falcao (79.) ill. Sako (65.), Ward (81.)
Sárga lap: Cahill (71.) ill. Cabaye (73.)

Esélyeshez méltóan, de komoly gólszerzési lehetőség nélkül kezdte a találkozót a Chelsea. A második mérkőzésén is kezdőként pályára lépő spanyol Pedro nagyon élt a Palace védői között, de két távoli kísérlete nem okozott nagyobb riadalmat. Nem úgy a túloldalon Sako tizenhatosról megeresztett lövése, majd Yohan Cabaye lehetősége is jelezte, hogy a kisebb londoni csapat is a pályán van. Teltek a percek, és a legnagyobb helyzetet a 29. minutumban Cabaye hagyta ki: Wilfried zaha csinált bolondot a teljes védelemből a tizenhatos bal oldalán, majd a franciához passzolt, aki Courtois-ba lőtte a labdát tíz méterről, senkitől sem zavartatva. A hazaiak kissé lassan ébredtek, de Diego Costa, Fabregas, és Matic helyzete is jelezte, hogy nem érdemes leírni őket. A Chelsea ugyan jól passzolgatott a Palace tizenhatosa előtt, de fölénye igen meddőnek bizonyult.

A második félidőt heves rohamokkal indította a Chelsea, de rendre elhaltak a támadások a tizenhatoson belül: Hazard, és Ivanovic lövését is sikerült blokkolni, Diego Costa és Pedro helyzete pedig mellé szállt. Aztán a 65. percben eljött a megtorlás Sako képében, aki megszerezte a vezetést a Crystal Palace-nak, 0-1! Két gyors cserével (Falcao, Kenedy) igyekezett felrázni csapatát José Mourinho, de a Kenedyt lerázó Sako beadását végül majdnem Bolasie értékesítette. A címvédő nem tudott felébredni a rémálomból, ismét Bolasie veszélyeztetett, míg a túloldalon semmi nem akart sikerülni, egészen a 79. percig, amikor is Pedro nagyszerű beadását Falcao fejelte a kapuba, 1-1! De nem tartott sokáig az öröm, ugyanis jött Bolasie újabb remek beadása, és Ward fejese, amivel egy perc elteltével újra megszerezte a vezetést a Palace, és mint később kiderült, a győzelmet is. A címvédő Chelsea ezzel negyedik bajnokiján a második vereségét szenvedte el, és hazai pályán idén még nyeretlen, míg a Palace egyelőre a második helyen áll a tabellán, és Alan Pardew vezetésével igen szépen muzsikálnak eddig.

Bournemouth – Leicester City 1-1 (1-0)
Bornemouth, The Goldslands Stadium. Vezette: Neil Swarbrick.
Bournemouth: Boruc – Francis, Elphick, Cook, Daniels (Mings 46., Smith 57.) – Gradel (Pugh 67.), O’Kane, Surman, Ritchie – Tomlin – Wilson. Menedzser: Eddie Howe.
Leicester City: Schmeichel – De Laet (Benalouane 90+1.), Huth, Morgan, Schlupp – Drinkwater, King – Mahrez (Okazaki 46.), Kante, Albrighton (Doodoo 71.) – Vardy. Menedzser: Claudio Ranieri.
Gólszerzők: Wilson (24.) ill. Vardy (86. – büntető)
Sárga lap: Gradel (1.), O’Kane (75.) ill. De Laet (13.), King (36.), Huth (48.), Schlupp (90+2.)

Az abszolút újonc Bournemouth a múlt hétvégén megszerezte első győzelmét a Premier League-ben, ráadásul 23 éves támadójuk, Callum Wilson mesterhármassal segítette a piros-feketéket, és ezúttal hazai pályán nem ígérkezett könnyű dolguk. De ismét bebizonyították Eddie Howe tanítványai, hogy nem érdemtelenül szerepelnek a csúcsligában. A mérkőzést irányítva, és helyzeteket kidolgozva teltek a percek, majd jött ismét Wilson: a kapunak háttal, ollózva vette be Schmeichel kapuját, és a szünetre előnnyel vonulhattak a hazaiak. A második félidőre azonban már nem maradt erejük a hazaiaknak, és a Leicester végig irányította a játékrészt, és a lefújás előtti pillanatokban egy büntetővel kiharcolták a döntetlent, Vardy révén.