Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Megvan az újonc második győzelme!

A Bundesliga 3. fordulójában az Augsburg otthonában győzedelmeskedett a ligaújonc Ingolstadt csapata, amely így háromból két bajnokit nyert meg! Eközben a Stuttgart újból kikapott, ráadásul nagy pofonba szaladva, míg a hamburgi együttes a Köln otthonában adta le előnyét, és kapott ki.

FC Augsburg - Ingolstadt, Caiuby (fehérben) & Roger

Az ütközet végén a fehér mezesek zuhantak, míg az újonc játékosai szárnyalni látszanak (forrás: kicker.de)

FC Augsburg – Ingolstadt 0-1 (0-0)
Helyszín: WWK Arena – 29.000 néző
Gólszerzők: Leckie (63′)

A ligaújonc Bajorországba látogatott, az FC Augsburg otthonába. Az első helyzet a hazaiaké volt, amikor a 4. minutumban Hong kísérletezett távolról, ám Özcan kapuja nem forgott veszélyben. Öt perccel később a túloldalon is volt egy lövés, ám Groß próbálkozása sem talált kaput. A 32. percben Sutter járt legközelebb a gólszerzéshez. A vendégek játékosának szabadrúgása a kapufát súrolva suhant el Hitz kapuja mellett. A 44. percben is az Ingolstadt állt közelebb a gólszerzéshez, de Hartmann lövését Hitz szögletre mentette. Gólt az első játékrész nem hozott.

A 63. percig kellett várni a találkozó első góljára, amikor is a vendégek részéről Leckie volt eredményes! Az ausztrál labdarúgó 25 méterről, szabadrúgásból vágta be a labdát a bajor klub kapujába (0-1). A 73. minutumban Werner egyenlíthetett volna, de fejese után a labda a kapufát találta el! Gól már ezek után nem született, ami azt jelentette, hogy 3 forduló után 6 pontot szerzett a ligaújonc Ingolstadt!

VfB Stuttgart – Eintracht Frankfurt 1-4 (1-2)
Helyszín: Mercedes-Benz Arena – 50.000 néző
Gólszerzők: Divadi (31′), ill. Hlousek (11′ – öngól), Castaignos (42′, 88′), Seferovic (69′ – büntetőből)
Kiállítva: Tyton (68′)

A nagyon gyengén, két vereséggel kezdő Stuttgart a frankfurti Eintracht ellen javíthatott volna hazai környezetben. A találkozó első lövését a 2. percben láthatta a publikum, amikor a vendégek részéről Stendera távoli kísérlete után Tytoné lett a labda. A 11. percben viszont már a stuttgarti kapuban landolt a játékszer, méghozzá egy balszerencsés mozdulat végén, ugyanis Hlousek a saját csapata kapujába juttatta a labdát (0-1). 20 percig kellett várni a stuttgarti válaszra, amely Divadi révén érkezett meg (1-1). A 34. percben már a vezetést is megszerezhette volna a VfB, de Kostic lövése fölé szállt. Ennek ellenére a Frankfurt szerezte meg újból a vezetést, a félidő végéhez közeledve, amikor Seferovic passza után Castaignos volt eredményes (1-2). A fordulásig már újabb gól nem született.

Az 56. percben Werner próbált egyenlíteni, de löketét Hradecky kivédte, majd szöglettel jöhetett a Stuttgart, ám abból már nem alakult ki veszély. A 68. percben mélyült még inkább a hazai klub helyzete, amikor Tyton kapus szabálytalankodott, majd kiállította őt a játékvezető. Jöhetett a tizenegyes! A labda mögé Seferovic állt, és magabiztosan értékesítette a büntetőt (1-3). Mély lejtőn indult meg a Stuttgart, ugyanis a 88. minutumban még egy gólt kapott a hazai együttes. Ekkor Castaignos volt eredményes, így duplázást ért el a Frankfurt játékosa (1-4).

1. FC Köln – Hamburger SV 2-1 (0-0)
Helyszín: RheinEnergieStadion – 50.000 néző
Gólszerzők: Hosnier (76′), Modeste (81′ – büntetőből), ill. Holtby (47′)
Kiállítva:  – ill. Spahic (79′)

A Hamburg megint csak Stieber nélkül lépett pályára Kölnben, úgy, hogy a magyar válogatott szélsője nem is volt nevezve a cserék közé sem. A mérkőzés 6. percében Gregoritsch fejjel igyekezett bevenni a kölni kaput, de Horn a helyén volt. Két perccel később is a HSV próbálkozott, akkor Ostrzolek révén, ám a lövés elkerülte a kaput. Az első félidőben a vendégek voltak aktívabbak, és háromszor el is találták a kaput, míg egy hazai lövés után sem kellett hárítania Adler kapusnak.

A fordulás után sem a Kölnnek kedvezett, ami következett, hiszen a 47. percben Shipplock labdáját Holtby vágta be Horn kapujába (0-1). A 62. percben Ilicevic növelte volna a vendégek előnyét, de Horn nagyot védett, majd a következő percben a túloldalon Modeste lövése után a felső léc mentett! A 76. minutumban viszont a hamburgi kapuban landolt a labda! Hosnier tett arról Hector beívelését követően, hogy egyenlő legyen a mérkőzés állása (1-1). Három perccel később nehéz helyzetbe került a Hamburg, ugyanis Spahic számára véget ért a mérkőzés, szabálytalan megmozdulása miatt a játékvezető azonnal felmutatta neki a piros lapot. A kiállított labdarúgó saját csapata tizenhatosán belül szabálytalankodott, így jöhetett a tizenegyes. A labda mögé Modeste állt, aki értékesítve a büntetőt megszerezte a vezetést a Kölnnek (2-1)! A végén még próbálkozott a HSV is, de nem született már gól egyik oldalon sem, így a Köln hátrányból felállva tartotta otthon a három pontot.

Nagy Dávid