Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Müller dupla és sima Bayern-siker a rangadón – videóval

A német élvonal 3. fordulójának rangadóját Münchenben rendezték meg, ahol a bajnoki cím védője, a Bayern a Bayer Leverkusen csapatát látta vendégül. A tizenegyesekkel tarkított mérkőzés sima hazai sikert hozott.

Bayern München - Bayer Leverkusen, Thomas Müller

Müller duplázva segítette hozza csapatát a sikerhez, így oroszlánrészt vállalva a győzelemben (forrás: kicker.de)

Bayern München – Bayer Leverkusen 3-0 (1-0)
Helyszín: Allianz Arena – 75.000 néző
Vezette: Florian Meyer
Gólszerzők: Müller (26′, 60′ – büntetőből), Robben (70′ – büntetőből)
Sárga lapok: Bernat (8′), Thiago Alcantara (20′), ill. Wendell (6′), Kramer (19′), Kruse (72′)

Bayern München: Neuer – Xabi Alonso, Alaba, Lahm – Bernat (Dante 73′), Thiago Alcantara (Rode 83′), Vidal – Müller – Douglas Costa, Lewandowski, Robben (Götze 78′)
Vezetőedző: Josep Guardiola

Bayer Leverkusen: Leno – Hilbert, Tah, Papadopoulos, Wendell (Böenisch 78′) – Kramer, Bender – Bellarabi, Calhanoglu (Kruse 62′), Mehmedi (Brandt 46′) – Kießling
Vezetőedző: Roger Schmidt

Vitathatatlan, hogy a forduló rangadójára került sor szombat este a Bundesligában, amikor a címvédő Bayern München otthonába látogatott a Bayer Leverkusen csapata. Az első negyedórában nem láthattunk kaput eltaláló lövés, a mezőnyjátékot pedig a hazaiak uralták, ami nem volt meglepő jelenség. Az első lövésre a 12. percben került sor, amikor Thiago Alcantara próbálkozott távolról, de kísérlete elkerülte Leno kapuját. Jobbára csak a sárga lapok hullottak a 20. minutumhoz érve, minthogy gólokat vagy akár csak nagy helyzeteket láthatott volna a publikum Münchenben. A 26. percben viszont megtört a gólcsend! Costa passzát követően Müller berobbanva, közelről szerezte meg a Bayern számára a vezetést (1-0). Igyekezett belelendülni a hazai együttes, s a 30. minutumban Costa lökete csattant a kapufán! A 37. minutumban a vendégek és az egész liga szabadrúgás specialistája, Calhanoglu végezte el a pontrúgást, de a labda ezúttal nem a hálóban landolt, hanem Neuer kapufára tolta azt és jöhetett a szöglet! A sarokrúgás viszont már nem sikeredett veszélyesre. A 39. minutumban Müller fejjel is próbált betalálni, de a labda Leno kezei között landolt. Ezután már igazán nagy helyzet nem alakult ki a szünetig, így a Bayern egygólos előnnyel mehetett a pihenőre.

A folytatásban 5 perc elteltével Kießling igyekezett betalálni a tizenhatoson beülről, de Neuer a helyén volt. Majd ugyanebben a percben Calhanoglu egy távoli lövést eresztett meg, de ekkor nem akadt védeni valója a világbajnok hálóőrnek. Felélénkült a vendégek játéka, s az 53. percben Bellarabi kísérletét kellett védenie Neuernek. Eszmélt viszont a Bayern, legalább is úgy tűnt, ám a következő minutumban Robben lökete mellé ment, majd Costa próbálkozása is szélesnek bizonyult. Ennek ellenére mégis hamar jött ezután a hazaiak második találata! A müncheni egyesület tizenegyeshez jutott a 60. minutumban. A labda mögé Müller állt, s értékesítette a büntetőt, mellyel egyben csapata és saját maga góljait is megduplázta (2-0). A Leverkusen nagyon kifogta negatív értelemben ezt a meccset tizenegyesek terén, hiszen a 70. percben Hilbert kezezett csapata tizenhatosán belül és jött az újabb büntető. Ezúttal Robben állt a labda mögé, és a holland támadó sem hibázott, alighanem el is dőlt ezzel a meccs (3-0). A 72. minutumban Kruse ünnepelhetett volna gólt, de kezezés miatt érvénytelenítették a szépítőnek ígérkező találatot. Majd a 73. percben a hazaiak részéről a  negyediket Lewandowski lőhette volna meg, de Leno védett a lengyel löketénél. Ezután sok érdekes már nem történt, így az első két forduló után a Bayern őrizte meg száz százalékos formáját, és jelenleg vezeti a tabellát a címvédő.

http://www.dailymotion.com/video/x33lns5_all-goals-and-highlights-hd-fc-bayern-munchen-3-0-bayer-04-leverkusen-29-08-2015-hd_sport

Nagy Dávid