Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: DVTK-Újpest és Videoton-DVSC rangadók a fordulóban – Előzetes

Újra elérkezett a hétvége, mely a honi labdarúgó bajnokságban is újabb fordulót jelent, a válogatott találkozók miatti szünet előtti utolsót.

OTP Bank Liga

A tabellán elfoglalt helyezések alapján a Haladásra kötelező feladat vár a Békéscsaba vendégeként. A szombathelyiek a dobogó 3. fokán állnak, míg a csabaiak a sereghajtók hat forduló után három megszerzett pontjukkal. A vendégek jó formában várják a találkozót, a védekezésük összeállt (6 találkozón 4 kapott gól), ám a támadójáték még nem tökéletes (6meccs/5gól). Nem lesz a segítségükre ezúttal Leandro Martinez se, aki az Újpest ellen szedett össze kisebb sérülést. A Békéscsaba újoncként vágott neki az idénynek és egyelőre gyengén muzsikálnak. Egyetlen győzelmüket a Puskás Akadémia vendégeként aratták, ám legutóbb hazai pályán szaladtak bele a késbe a Honvéd elleni 1:4 alkalmával.

A békéscsabai győzelmével fellépett a Budapest Honvéd a tabella második helyére, és a céljuk ezt megtartani a válogatott szünethez érve. Vendégük a Bozsik-stadionban a Puskás Akadémia csapata lesz, akik egyelőre a középmezőnyben foglalnak helyet. Múlt héten a Vasast verték Felcsúton a hajrában Pekár találatával, és a mezőny sűrűsége miatt egy esetleges győzelemmel pontszámban be is érnék a Honvédot. A kispestiek egyelőre veretlenek otthon, a Puskás pedig nyeretlen idegenben, így előzetesen a Honvéd győzelmét ígéri a találkozó.

Az MTK a mai nap folyamán ahhoz a Vasashoz látogat, akiknek a stadionjukban játsszák a hazai találkozóikat átmeneti albérletben. László Csaba tanítványai ott állnak a 4.helyen 10 szerzett ponttal, és egy esetleges győzelemmel és az ellenfelek botlásával fel is léphetne a dobogóra. Legutóbb a Videotont verték meg “hazai pályán”, azonban vendégként egyelőre gyengén teljesítenek (3meccs/1pont).  A Vasas újoncként szerepel az első osztályban, és egyelőre a 9.pozíciót foglalják el 6 ponttal. Nehéz feladat elé néznek Remiliék, ha tapadni akarnak az élmezőnyhöz.

A szombati nap legnagyobb érdeklődéssel várt találkozója az Újpest vendégjátéka lesz Diósgyőrben. Az Újpest egyelőre veretlen, ám az igazsághoz hozzátartozik, hogy eddigi hat mérkőzésükből ötöt hazai pályán játszottak, és még nem találkoztak a négy európai kupaindulós csapattal (Videoton, FTC, MTK, DVSC). Az elmúlt három fordulóban döntetlenre végeztek hazai pályán (Puskás, Honvéd, Haladás). Tegnap elhagyta a csapatot a legjobbjuk Asmir Suljic, aki a Videotonhoz szerződött. A Diósgyőr pocsékul rajtolt, a 6 találkozón szerzett 4 pontra nincs is jobb jelző. Érzik ezt a klub vezetőségében is és folyamatosan próbálnak erősíteni, a hét folyamán szerződtették a korábban Pécsett futballozó kanadai védekező középpályást James Manjrekart. A hangulat garantált, rengeteg szurkoló érkezik Pestről is, igazi futballünnep várható Miskolcon.

A szombat esti találkozón az eddig hibátlan Ferencváros a Paksot látja vendégül. Nem is lehet más céljuk Bödééknek hazai pályán, mint folytatni a sorozatot, és százszázalékosan menni a szünetre. Legutóbb Debrecenből hozták el magabiztosan a három pontot (0:3), és egyelőre megállíthatatlannak tűnnek az üllői útiak. A Paks főleg hazai pályán “villog”, eddigi három idegenbeli fellépésén egyelőre egy pontot szereztek, gólt azonban még egyet sem, így nehéz feladat elé néznek Csertői Aurél fiai.

Vasárnap a forduló zárótalálkozóján a Debrecen látogat Székesfehérvárra, a Videotonhoz. Mindkét együttes befejezte a szereplését a nemzetközi porondon, így már csak a hazai megmérettetés maradt számukra. Ott viszont össze kell kapniuk magukat, hiszen egyelőre enyhén szólva sem teljesítenek jól. A Videoton címvédőként kieső helyen áll (6 mérkőzés 3 pont, 11.hely), és nem számíthatnak ezúttal az MTK ellen kiállított Juhász Rolandra. A Loki az előző körben a Fradi ellen kapott egy zakót otthon, így mindkét csapat számára létfontosságú lesz a három pont megszerzése.

OTP Bank Liga, 7. forduló:

Szombat:
18:00 Békéscsaba – Haladás
18:00 Honvéd – Puskás Akadémia
18:00 Vasas – MTK
18:00 Diósgyőr – Újpest (TV: M4)
20:30 FTC – Paks (TV: M4)

Vasárnap:
18:00 Videoton – Debrecen (TV: M4)

Munkácsi Ádám