Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Hajrában nyert az MTK, ikszelt a PAFC a Honvéddal

Megerősített második hely, vagy meglepetés, kapura lövés nélkül vitt haza egy pontot a Puskás a Bozsikból, míg az MTK az utolsó pillanatokban nyert a Vasas ellen.

Kispesten csak a gól hiányzott. - fotó: nso.hu

Kispesten csak a gól hiányzott. – fotó: nso.hu

A kellemetlen meleg rányomta a bélyegét a találkozóra, merthogy mindkét együttes igencsak takarékos üzemmódban futballozott, így aztán említésre méltó esemény nem „zavarta meg” a békésen szotyizó főlelátót, míg a Kanyarban szünet nélkül hangzott a kispestieket bíztató rigmusok sora. A csapat bízhatott a statisztikában, lévén eddig egyszer sem kapott ki mostani ellenfelétől. A felcsútiak végig védekezésre, és az abból kiinduló kontrákban bíztak, de kevés sikerrel, hiszen – írd és mondd – nulla! kapuralövést produkáltak. De nem úgy a Honvéd, amelynek játékosai egyre-másra veszélyeztették a vendégkaput, ámde Pogacsics Krisztián rendre a helyén volt. Fordulás után sem változott a játék képe, pedig Youla lábában ott volt a győztes gól, de Pogacsics ezt is megfogta. Lényegében ennyi történt.

Honvéd – PAFC 0-0
Bozsik stadion, 2300 néző, vezette: Kassai Viktor
Honvéd: Kemenes – Lovric , Bobál D., Kamber, Baráth B. – Nagy G. (Gazdag, 70.), Hidi – Holender (Délczeg, 86.), Botka, Prosser (Vernes R., 56.) – Youla
PAFC: Pogacsics – Fiola, Fodor F., Kelic, Dinjar (Nagy Zs., 81.) – Bacelic-Grgic, Márkvárt – Pauljevic, Sallai, Pekár (Hudák M., 90+2.) – Lencse (Tischler, 59.)
g.:
s.: Bobál D. (17.), Holender (33.), Botka (39.), Kamber (61.), Lovric (85.) ill.: Fodor F. (25.), Márkvárt (45.), Sallai (90+5.)

Nem tudta kibillenti az MTK a Vasas. - fotó: nso.hu

Nem tudta kibillenti az MTK a Vasas. – fotó: nso.hu

Jól kezdett a múlt heti veresége után a Vasas, ám az angyalföldiek végül nem tudtak betalálni az MTK-nak, pedig Ubiparip és Berecz is ordító ziccert hagyott ki, míg az MTK ebben a periódusban nem nagyon találta a piros-kékek védekezésének ellenszerét. A hajrához közeledve Gera Dániel lőhetett volna gólt, ha nem töri el a játékszert. Fordulás után is inkább a hazaiak voltak támadásban, ámde az iram még tovább esett, így nem csoda, hogy a szurkolók inkább egymással beszélgettek, és merengtek a régi kettős rangadók nyújtotta élményeken. Aztán a végén Kanta szabadrúgása után Szatmári Lóránd valahogy bekotorta a vezető, és egyben győztes MTK-gólt.

Vasas – MTK 0-1 (0-0)
Illovszky stadion, 1200 néző, vezette: Németh Ádám
Vasas: Nagy G. – Pajovic, Grúz, Debreceni, Osváth – Vida M. (Adamovic, 71.), Vukasovic – Berecz Zs. (Kenesei, 83.), Lázok, Ubiparip (Novák Cs., 63.) – Remili
MTK: Hegedüs – Grgic, Thiam, Vukmir, Vadnai – Vass Á. (Szatmári L., 68.), Gera D. – Bese, Kanta J., Hrepka (Ramos, 65.) – Torghelle (Poór P., 87.)
g.: Szatmári L. (85.)
s.: Vass Á. (64.), Vadnai (66.), Hegedüs (84.)

Gavalovits Sándor