Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Csúcsrangadó a második fordulóban – előzetes

Olaszországban az egész hétvége a Roma – Juventusról fog szólni, ami elég komolyan befolyásolhatja a bajnoki cím sorsát, mi is ezzel a találkozóval fogunk részletesebben foglalkozni. 

Serie A borító 2015-16

A forduló szombaton este 6-kor a Bologna – Sassuolo találkozóval indul, ahol a vendégek egy önbizalomnövelő Napoli-verést követően, a hazaiak pedig egy Lazio elleni vállalható vereség után várják ezt az összecsapást. Szoros meccs várható, de a Sassuolo ezt képes lehet behúzni, náluk több meccset eldönteni képes játékos játszik (például Berardi).
20:45-től két csalódott csapat, a Milan és az Empoli feszül egymásnak. Mindketten elkeserítő vereséggel nyitottak, muszáj lenne javítaniuk. A Milan az esélyes egyértelműen, viszont a Fiorentina ellen bemutatott játékuknál több kell majd, és azért az Empolit sem szabad félvállról venni, az ex-milánói Riccardo Saponara borsot törhet a Rossoneri orra alá.

Vasárnap 6-tól pedig mindenki szegezze a tekintetét a képernyőre, mert jön a Roma – Juventus. Mindkét együttes rosszul rajtolt, a Hellas Verona elleni döntetlen és az Udinese elleni vereség is elég kínos a csapatok számára, most pedig a másik ellen kéne kiköszörülni a csorbát. A fővárosiak inkább erősödtek, míg a Juve inkább gyengült a nyáron, Allegrinek nehezebb feladata van, szinte egy új gerincet kell kiépítenie. Akadozik is a tavaly félelmetes gépezet egyelőre, a támadóknak még össze kell szokniuk, de a védelem legalább változatlan maradt. Az első fordulóban gól képtelenek maradtak a Zebrák, pedig volt helyzetük bőven, kérdés, hogy bedobja-e a mély vízbe Allegri a frissen megszerzett Juan Cuadradót. Benne van a pakliban, hogy a Juventus formációt vált és visszatér a háromvédős felálláshoz, mert hiányzik Marchisio és Khedira is a középpályáról. Ez azt jelentheti, hogy egy Pogba-Sturaro-Pereyra hármassal próbálhatják majd fölvenni a versenyt a Roma középpályájával, ami ad némi aggodalomra okot.
A Farkasok sem lehetnek büszkék múlt heti teljesítményükre, de talán kevesebb a viharfelhő az ő házuk tájékán. Az egyik legégetőbb kérdést, a szélső hátvéd problémát sikerült orvosolni a héten Lucas Digne érkezésével, aki rögtön be is mutatkozhat. Ez esetben Toroszidisz a padra kerülne és Maicon foglalná el a másik oldalt, ennek köszönhetően pedig a Veronában gólt szerző Florenzi léphet előrébb. A Roma nagy esély előtt áll most, riválisa több problémával is küzd, ami az ő malmukra hajtja a vizet. Egy esetleges győzelemnek a legnagyobb hatása nem is pontokban mérhető lenne, hiszen ez még csak a második forduló, 3 pont meg nagyon könnyen ledolgozható, hanem lélektanilag, mert ez azt bizonyítaná, hogy  képesek felvenni a versenyt a címvédővel. Meglátjuk mit hoz a mérkőzés, mindenesetre kár lenne kihagyni.

Noha jelenleg a Roma – Juvéhoz nem mérhető semmi, azért várnak ránk izgalmas találkozók 20:45-től is. A Napoli  – Sampdoria például felettébb érdekesnek ígérkezik. A hazaiak a Sassuolo otthonában nyitottak egy vereséggel, és elég aggasztónak tűnt a védelem ingatagsága. Ez nem jó hír számukra, mert a Samp 5-öt rúgott múlt héten az újonc Carpinak, tehát a gólszerzéssel nincs problémájuk. Sarri bemutatkozása hazai publikum előtt most fog megtörténni, kíváncsian várjuk, hogy át tud-e ragasztani némi extra bizonyítási vágyat a játékosaira. A Torino – Fiorentina szintén jó mérkőzéssel kecsegtet, mindketten győzelemmel és jó játékkal nyitottak, kérdés, hogy fent tudják-e tartani jó formájukat. Az Inter a Carpi otthonába, a Lazio a Chievóhoz látogat, hogy folytassák 100%-os sorozatukat, kettejük közül várhatóan a rómaiaknak lesz nehezebb dolga. Az Udinese a Juve ellen szerzett lendületével átléphet a Palermón is, a Genoa pedig a Hellas ellen javíthat a múlt héten elszenvedett veresége után. Maradt még egy Atalanta – Frosinone találkozó is a fordulóból, ezt az igazi hardcore Serie A-fanoknak tudjuk ajánlani.

A teljes menetrend:

Szombat:

18:00 Bologna – Sassuolo
20:45 AC Milan – Empoli (Digi Sport 1)

Vasárnap:

18:00 Roma – Juventus (Digi Sport 1)
20:45 Carpi – Inter (Digi Sport 1)
20:45 Napoli – Sampdoria
20:45 Torino – Fiorentina
20:45 Udinese – Palermo
20:45 Chievo – Lazio
20:45 Genoa – Hellas Verona
20:45 Atalanta – Frosinone

Tereh Balázs