Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Simán nyert a Mainz, veretlen maradt a Darmstadt

A Bundesliga 3. fordulójában a Mainz a Hannovert fogadva hengerelt, míg a Darmstadt megőrizte veretlenségét!

Mainz - Hannover 96, Muto

Muto (jobbra) duplázva segítette hozzá csapatát a győzelemhez (forrás: kicker.de)

Mainz – Hannover 96 3-0 (2-0)
Helyszín: Coface Arena – 25.000 néző
Gólszerzők: Muto (15′, 29′), Malli (48′)

A találkozót a Hannover kezdte jobban, hiszen a vendégek részéről Klaus a 4. percben kapura lőtte a labdát, de Karius begyűjtötte azt. Lendületben maradt a vendég együttes, s a 13. minutumban Sakai fejesét kellett hárítania a Mainz hálóőrének. Azonban két perccel később a túloldalon megszületett a meccs első gólja! A 15. percben Muto volt eredményes, kinek lövése után a kapufán is megpattant a labda, majd úgy haladt át a gólvonalon (1-0). Nem állt le a Mainz, főként Muto, aki a 29. percben már a duplázását ünnepelhette! A szöglet után Bell fejesét követően talált a kapuba a hazaiak labdarúgója (2-0). A hosszabbítás első percében Sané szólózott, majd eresztett meg egy lövést, de az a hazai kapu mellé ment, így a szünetig már nem jött össze a Hannover szépítő találata.

A fordulás után ott folytatta a Mainz, ahol az első játékrészben abbahagyta. A 48. percben Malli révén növelte előnyét háromgólosra a hazai klub (3-0). Malli a gólja után 3 perccel újból igyekezett betalálni, de Zieler nagy mentéssel akadályozta meg az újabb hazai találatot. Felzárkózni, de szépíteni sem tudott már a Hannover, míg a Mainz nem is igazán hajtott már az újabb gólért, ami helyzetüket tekintve érthető volt. A találkozó eredménye már nem változott a lefújásig – pedig hazai részről Niederlechner a 90. percben még eltalálta a kapufát – , így a Mainz magabiztos sikert aratott a Hannovert vendégül látva.

Darmstadt – Hoffenheim 0-0
Helyszín: Merck-Stadion am Böllenfalltor – 16.800 néző

A feljutó Darmstadt az eddigi két forduló során még nem talált legyőzőre, s vélhetően folytatta volna ezt a jó sorozatot a hazai együttes. A vendégek részéről indult támadóbban a mérkőzés, melynek 5. percében Zuber vállalkozott lövésre, viszont a Darmstadt kapuját elkerülte a labda. A 10. percben már Rausch kísérletezett, de ő sem járt sikerrel, így a vendégek kapuja sem került veszélybe. Lövés itt, lövés ott, védeni való sehol – a 14. percben Uth, majd a 18-ban Schwegler lökete is elkerülte a hazai kaput. Az első félidőt azzal igencsak jól lehet jellemezni, hogy egyetlen lövés sem találta el egyik klub kapuját sem. Mit sem változott a meccs képe a második félidő első felében. Majd a 73. minutumban Kurányi célozta meg a hazai kaput, de Mathenia a helyén volt, ahogy két perccel később is, mikor Schmid löketét védte ki. A 82. percben ismét a vendégek próbálkoztak – ekkor Kurányi lövése kevéssel ment mellé. A hajrában is igyekezett a Hoffenheim, de a 89. percben ismét védett a hazai kapus, amikor Schmid lőtte kapura a labdát. Végül egyik csapat sem tudott betalálni, így gól nélküli döntetlennel zárult a találkozó, mely után még mindig veretlen a Darmstadt!

Nagy Dávid