Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szűk győzelmet aratott a Barca

A spanyol bajnoki cím védőjének, a Barcának ugyan sikerült győznie, de egy igencsak feledhető meccsen lett meg szűken a siker a katalánok számára. A győztes gólt nem olyasvalaki szerezte, aki a Barca igazi gólgyárosa.

FC Barcelona - Málaga, Andrés Iniesta

Iniestáék ahogy az első fordulóban, most is “csak” egygólos győzelmet arattak (forrás: twitter.com/FCBarcelona)

FC Barcelona – Málaga 1-0 (0-0)
Helyszín: Nou Camp – 80.812 néző
Gólszerző: Vermaelen (73′)

A La Liga címvédője a Málagát látta vendégül a bajnokság második fordulójában. A gránátvörös-kékek hamar előnybe kerültek, vagyis csak úgy tűnt, hiszen Suárez találatát érvénytelenítette a játékvezető, mert a gólt egy szabálytalanság előzte meg. A 26. minutumban jött az újabb nagy helyzet, amikor a keresztlabdára érkező Mascherano a játékszert a felső lécre fejelte! Természetesen óriási volt a Barca mezőnyfölénye, ráadásul a Málaga nem is igazán tudott veszélyes lenni még akkor sem, ha játékba avatkozhattak a vendégek játékosai. A fordulást követően is a hazaiak játéka dominált. Az 52. minutumban az UEFA által az elmúlt év legjobbjának választott Messi vette célba Kameni kapuját, de a vendégek hálóőre állta a sarat. Hat perccel később újabb védésre volt szükség amikor újból az argentin támadó igyekezett betalálni, ezúttal 16 méterről. A 69. percben is Messi lövését kellett mentenie az afrikai hálóőrnek, de utóbbi ekkor is résen volt és hárított. Azonban a 73. percben már nem sikerült a bravúr. A sokkal korábban még az Arsenaltól leigazolt, de sok-sok sérüléssel bajlódó Vermaelen bevethető volt ezen a meccsen, ráadásul ő szerezte a Barca gólját! A belga hátvéd a beadás után Kameni által pont elé ütött labdát lőtte a kapuba (1-0). Hiába védett nagyokat a kameruni, ez nem volt elég a pontszerzéshez sem, az egyetlen hibát kihasználta a hazai együttes, amely a következő fordulóban az Atlético Madrid ellen lép majd pályára.

Real Sociedad – Sporting Gijón 0-0

Igencsak álmosra sikeredett a spanyol bajnokság 2. fordulójának nyitómeccse, ugyanis egészében a lefújásig csupán három kaput eltaláló lövést jegyezhettünk fel (1-2). Tehát finoman szólva sem dúskált a meccs a helyzetekben, főleg a veszélyesekben nem. A vége így más nem is lehetett, mint egy gól nélküli döntetlen, mely azt is jelenti, hogy ez a két együttes egymás nyakán van a táblázaton, 2-2 ponttal, valamint 0-0-s gólaránnyal. Két forduló is kevés volt tehát a gólszerzéshez, de van ebben valami pozitív is: két forduló alatt egyszer sem kapitulált ez a két együttes.

Nagy Dávid