Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Továbbra is hibátlan a Manchester City!

A Premier League immáron első számú esélyesévé lépett elő a Manchester City. A négy forduló után hibátlan, és gólt sem kapó égszínkékek, igen meggyőző, és folyamatosan javuló játékkal haladnak magabiztosan a céljuk felé. 

Kép forrása: goal.com  Fernandinho nyakában Sterling: eldöntötték a meccset.

Kép forrása: goal.com
Touré nyakában Sterling: a második félidő elején eldöntötték a meccset.

 

Manchester City – Watford 2-0 (0-0)
Manchester, Etihad Stadium. Vezette: Mark Clattenburg.
Man. City: Hart – Sagna, Kompany, Mangala, Kolarov – Toure, Fernandinho – Navas (Nasri 46.), Silva, Sterling – Aguero.
Watford: Gomes – Nyom, Prödl, Cathcart, Holebas – Capoue, Behrami – Abdi (Anya 63.), Ighalo (Layun 72.), Jurado – Deeney.
Gólszerzők: Sterling (47.), Fernandinho (56.)
Sárga lap: Kompany (40.) ill. Nyom (43.), Prödl (63.)

Három győzelemmel, és kapott gól nélkül állt a tabella élén a Manchester City, míg az újonc Watford három döntetlennel még veretlen volt a mérkőzés előtt. A legerősebb összeállításában pályára lépő City drukkerei egy szombat délutáni sokgólos győzelemre készültek, ám a kivégzés elmaradt. A legkomolyabb lehetőség Raheem Sterling előtt adódott, de a tapasztalt watfordi kapuvédő, Heurelho Gomes nagy bravúrral védett. De ami késik, nem múlik, és Sagna beadására a második félidő elején Sterling érkezett, s a Liverpooltól igazolt szélső megszerezte első bajnoki gólját égszínkék mezben. Tíz perccel később már kettővel mentek Agüeróék, a brazil Fernandinho talált Gomes kapujába, és tett pontot a párharcra.

Stoke City – West Bromwich Albion 0-1 (0-1)
Stoke, Britannia Stadium. Vezette: Michael Oliver.
Stoke: Butland – Johnson (Wilson 63.), Cameron, Muniesa, Pieters – Whelan, van Ginkel – Shaqiri (Arnautovic 68.), Adam, Afellay – Diouf (Ireland 81.). Menedzser: Mark Hughes.
WBA: Myhill – Dawson, McAuley, Olsson, Lescott – Gardner (McManaman 46.), Fletcher, Yacob (Lambert 35.), Morrison, McClean (Gamboa 63.) – Rondón. Menedzser: Tony Pulis.
Gólszerzők: – ill. Rondón (45+3.)
Sárga lap: Pieters (66.) ill. Gardner (25.), Gamboa (69.), McAuley (84.), Lambert (90+3.)
Kiállítva: Afellay (25.), Adam (31.)

Az esélyesség terhe alighanem agyonnyomta a hazai játékosokat, legalábbis másra nem igen hivatkozhattak a lefújás után. A labdabirtoklás, és a lövések is a Stoke felé billentették igen egyértelműen a mérleget, ám rövid időn belül megfogyatkoztak Mark Hughes fiai: Afellay a 25., míg Charlie Adam a 31. percben állíttatta ki magát, így kilenc emberrel a WBA ellen már nem beszélhettek győzelmi esélyekről a piros-fehérek. Gardner rossz becsúszása után a holland egy pofonnal válaszolt, Charlie Adam pedig a földön fekvő ellenfelét taposta meg, mindkét esetben jogosan villant a piros. És ahogy az várható volt, a félidő végére fordult a kocka, és meg is szerezte a vezetést Rondón góljával a West Brom. A folytatásban nem volt sok esélye kettős emberhátrányban a Stoke-nak, a WBA pedig lassú, és taktikus játékkal kiharcolta a 3 pontot.

Demmel László