Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Swansea ismét legyőzte a Manchester Unitedet!

A Premier League 4. fordulójának utolsó két mérkőzését rendezték meg vasárnap délután, és míg a Southampton simán vette az akadályt, a Manchester Unitednek meg kellett harcolnia walesi ellenfelével. 

Kép forrása: spurs.cz  Gomis mérlege: 4 meccs, 4 gól.

Kép forrása: spurs.cz
Gomis mérlege: 4 meccs, 4 gól.

 

Southampton – Norwich City 3-0 (1-0) 
Southampton, St.Mary’s. Vezette: Jonathan Moss.
Soton: Stekelenburg – Cedric (Martina 73.), Fonte, Yoshida, Targett – Romeu, Ward-Prowse – Mane (Juanmi 81.), Davis (Rodriguez 46.), Tadic – Pellé. Menedzser: Ronald Koeman.
Norwich: Ruddy – Whittaker, Martin, Bassong, Brady; Tettey, Dorrans (Johnson 70.) – Redmond, Hoolahan (Wisdom 32.), Howson – Jerome (Hooper 89.). Menedzser: Alex Neil.
Gólszerzők: Pellé (45+1.), Tadic (64., 67.)
Sárga lap: – ill. Whittaker (27.)
Kiállítva: – ill. Whittaker (31.)

A mérkőzés előtt a Southampton még győzelem nélkül állt, és még az újonc Norwich is megelőzte Pellééket. Ám a lefújás után már fordult a kocka, és immár utóbbi játékosai nézik a “Szentek” hátát. A rosszul rajtoló Soton végül a Norwich ellen javított: ugyan uralták a meccset a hazaiak, de egészen a 30. percig kellett várni a fordulópontra, ami megalapozta Koeman csapatának a sikerét. Whittaker szabálytalankodott négy perc alatt kétszer is, és mind a kétszer sárga lapot érően, így a Soton emberelőnybe került, amit a félidő ráadásában a gólfelelős Graziano Pellé használt ki, Mané passzából. A második játékrészre sem változott a felállás, a piros-fehérek hajtottak az újabb gólért, a vendégek pedig szerették volna elkerülni azt, de Dusan Tadic eldöntötte a meccset végleg: három perc alatt duplázott a szerb középpályás, így a Southampton magabiztosan lépett át az újoncon, és lépett a tabellán az első tíz közé.

Swansea City – Manchester United 2-1 (0-0) 
Swansea, Liberty Stadium. Vezette: Martin Atkinson.
Swansea: Fabianski – Naughton, Fernandez, Williams, Taylor – Cork, Shelvey (Bartley 89.) – Routledge (Ki 58.), Sigurdsson, Ayew – Gomis (Eder 81.). Menedzser: Gary Monk.
MU: Romero – Darmian, Smalling, Blind, Shaw – Schneiderlin (Carrick 70.), Schweinsteiger – Mata (A. Young 70.), Herrera (Fellaini 77.), Depay – Rooney. Menedzser: Loius van Gaal.
Gólszerzők: Ayew (61.), Gomis (66.) ill Mata (48.)
Sárga lap: Routledge (43.), shelvey (80.) ill. Schneiderlin (38.), Depay (41.)

A Manchester United legutóbbi négy mérkőzéséből hármat elveszített a walesi “Hattyúk” ellen, így volt miért törleszteniük Rooneyéknak, ráadásul tavaly oda-vissza vereséget szenvedtek. A Swansea igyekezett tartani a jó formáját nem csak a MU ellen, hanem az idei bajnokságban is, tudniillik eleddig veretlenül álltak a fehér mezesek, pedig már a Chelsea-vel is összehozta őket a sors. A vendégek a héten kiharcolták a BL csoportkörébe kerülést, és ettől kissé feldobottan érkezhettek a walesi városba, de a játékukon ez sajnos nem látszott, az első 45 percben csak Juan Mata távoli lövésével tudott veszélyeztetni, míg a túloldalon a 3 meccs/ 3 gól mutatóval álló Bafétimbi Gomis a kapufát is eltalálta. Fordulás után sikerült is felébrednie a vörös mezeseknek: Juan Mata szerezte meg a vezetést Luke Shaw passzából, és úgy tűnt, megfogták a Swansea-t! De nem így történt, immáron sokadszorra bizonyították Gary Monk és tanítványai, hogy kár leírni őket: a 60. percben Sigurdsson ívelt pontosan középre, és Ayew már csak a kapuba kellett, hogy bólintson a tehetetlen Romero mellett. És nem volt még vége, mert öt perc múlva érkezett negyedik meccsén negyedszerre is Gomis: egy hosszan belőtt labdára startolt rá a francia, aki lefutott két védőt is, majd az ismét csak kiszolgáltatott Romerót mattolta, 2-1! A Swansea, győzelmével fellépett a tabella negyedik helyére, és maga mögé utasította a Manchester Unitedet!

A Premier League 4. fordulójának eredményei:

Newcastle United – Arsenal 0-1
Aston Villa – Sunderland 2-2
Bournemouth – Leicester City 1-1
Chelsea – Crystal Palace 1-2
Liverpool – West Ham 0-3
Manchester City – Watford 2-0
Stoke City – West Bromwich Albion 0-1
Tottenham Hotspur – Everton 0-0
Southampton – Norwich City 3-0
Swansea City – Manchester United 2-1

A tabella élmezőnye:

1. Manchester City 12 pont (10-0)
2. Crystal Palace 9 pont (8-5)
3. Leicester City 8 pont (8-5)
4. Swansea City 8 pont (7-4)
5. Manchester United 7 pont (3-2)
6. Arsenal 7 pont (3-3)

A góllövőlista élmezőnye:
1. Gomis (Swansea), Mahrez (Leicester City), Wilson (Bournemouth) 4-4 gól
2. Ayew (Swansea) 3 gól

Demmel László