Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Eggyel kevesebb a nyeretlen csapatok száma – eredmények, tabella

Két eddig nyeretlen csapat csapott össze a Bundesliga 3. fordulójának zárómeccsén. A brémai Werder a Borussia Mönchengladbach csapatát látta vendégül, s a hazaiaknak sikerült megszerezniük első győzelmüket a szezonban!

Werder Bremen - Borussia Mönchengladbach, elöl Ujah & Johansson

Volt okuk az ünneplésre több alkalommal is a meccs során a Werder játékosainak (forrás: kicker.de)

Werder Bremen – Borussia Mönchengladbach 2-1 (1-1)
Helyszín: Weser-Stadion – 42.100 néző
Vezette: Felix Zwayer
Gólszerzők: Johannsson (39′ – büntetőből),Vestergaard (53′), ill. Stindl (45+1′)
Sárga lapok: Garcia S. (30′), Garcia U. (62′), Wiedwald (90+4′) ill. Xhaka (24′), Nordtveit (66′)
Kiállítva: – ill. Xhaka (88′)

Werder Bremen: Wiedwald – Garcia S., Vestergaard, Lukimya-Mulongoti, Gebre Selassie – Garcia U. (Kroos 76′), Bargfrede, Fritz – Junuzovic (Galvez 86′) – Ujah, Johannsson (Bartels 70′)
Vezetőedző: Viktor Skripnik

Borussia Mönchengladbach: Sommer – Jantscke, Schulz, Brouwers, Wendt – Stindl, Nordtveit (Dahoud 68′), Xhaka, Herrmann (Hahn 72′) – Hazard, Raffael
Vezetőedző: Lucien Favre

A találkozó első nagyobb lehetőségére a 11. percig kellett várni, amikor a vendégek részéről Xhaka próbálkozott távolról, de Wiedwald kivédte a lövést. A 13. minutumban Bargfrede a Werdernek szerzett volna természetesen vezetést, ám kísérlete mellé ment. Három perccel ezután ismételten Bargfrede igyekezett eredményes lenni, viszont ekkor sem jelentett veszélyt ez a próbálkozás Sommer kapujára. Kaput eltaláló lövésekben viszont nem bővelkedett az első félidő (2-2), ám a vendégek sokkal többször kísérleteztek azzal, hogy eltalálhassák azt a bizonyos kaput. A játékrész hajrájához közeledve mégis a Werdernek sikerült megszereznie a vezetést. A 39. minutumban Schulz szabálytalansága nyomán tizenegyeshez jutott a brémai együttes, a büntetőt pedig Johannsson értékesítette (1-0). Hamar jött viszont a válasz! A 45. percben Hazard passzát követően Stindl lőtt gólt az ellenfél tizenhatosán belülről, ezzel egalizálva (1-1). Így döntetlennel mehettek tehát a csapatok a pihenőre.

Nem volt viszont sokáig döntetlen az állás, ugyanis az 53. percben Vestergaard fejjel volt eredményes Junuzovic szögletét követően, így újból a hazaiaknál volt az előny (2-1). Még tovább növelhette volna előnyét a Werder, de az 57., valamint az 59. percben is célt tévesztett Ujah lökete. Természetesen nem adta fel a ‘Gladbach, s a 61. minutumban Herrmann próbálkozott, de nem talált kaput ő sem. Továbbra is próbálta megszerezni az egyenlítő találatot a Borussia csapata, ám a védelem a helyén volt, vagy éppen az irányzékkal volt gond a lövésnél. A végjátékhoz közeledve mégis úgy tűnt, hogy a Werder inkább növelheti előnyét, mintsem hogy sikerüljön a ‘Gladbachnak az egyenlítés. A 84. minutumban Bartels próbálta meg bevenni Sommer kapuját, de utóbbi a helyén volt és hárította a brémai klub játékosának lövését. Ezután pörögtek fel csak igazán az események! A 88. percben Xhaka saját csapata tizenhatosán belül szabálytalankodott, ráadásul megkapta második sárga lapját is. Ám a döntetlen esélye még életben maradt a ‘Gladbach számára, ugyanis Kroos büntetője után a labda a kapu mellé szállt! A ráadás négy perc volt, ám a hosszabbítás nem hozott több gólt, így kihagyott büntető ide vagy oda, a Werdernek mégis sikerült megnyernie a meccset, így már nem nyeretlen az együttes, ám a Mönchengladbach továbbra is az maradt, úgy, hogy mindhárom meccsét elveszítette.

A Bundesliga 3. fordulójának eredményei
VfL Wolfsburg – Schalke 04 3-0 (1-0)
Darmstadt – Hoffenheim 0-0
Mainz – Hannover 96 3-0 (2-0)
1. FC Köln – Hamburger SV 2-1 (0-0)
FC Augsburg – Ingolstadt 0-1 (0-0)
VfB Stuttgart – Eintracht Frankfurt 1-4 (1-2)
Bayern München – Bayer Leverkusen 3-0 (1-0)
Borussia Dortmund – Hertha BSC 3-1 (1-0)
Werder Bremen – Borussia Mönchengladbach 2-1 (1-1)

A góllövőlista élmezőnye
1. Thomas Müller (Bayern München) – 5 gól
2. Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund) – 3 gól

A bajnokság állása

Bundesliga

Nagy Dávid