Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Az Atlético nyerte a forduló rangadóját!

A spanyol bajnokság élvonalának 2. fordulójában Andalúziában rendeztek rangadót, s az Európa Liga győztes otthonában a fővárosi Atlético vendégszerepelt. Jól kezdett a madridi klub, majd főleg a második félidőben tűnt úgy, hogy versenyben van még a Sevilla, ám a Matracosok újabb góljai megpecsételték a mérkőzés végkimenetelének szempontjából a hazaiak sorsát.

Sevilla - Atlético Madrid, La Liga

Koke és társai a forduló rangadóján küldték padlóra a Sevillát (forrás: as.com)

Sevilla – Atlético Madrid 0-3 (0-1)
Helyszín: Ramón Sánchez Pizjuán – 38.976 néző
Vezette: Carlos Clos Gomez
Gólszerzők: Koke (35′), Gabi (79′), Jackson Martinez (85′)
Sárga lapok: Krychowiak (19′), Banega (19′), Konoplyanka (77′), ill. Tiago (42′), Godín (44′), Griezmann (46′), Juanfran (80′)

Sevilla: Beto – Tremoulinas, Carrico (Gameiro 69′), Rami, Coke – Krychowiak, Iborra (Krohn-Dehli 69′) – Reyes (Konoplyanka 66′), Banega, Vitolo – Llorente
Vezetőedző: Unai Emery

Atlético Madrid: Oblak – Juanfran, Gimenez, Godín, Gamez – Torres (Ferreira 70′), Gabi, Tiago, Koke (Niguez 64′) – Griezmann, Fernando Torres (Jackson Martinez 78′)
Vezetőedző: Diego Simeone

A forduló rangadójára került sor Sevillában, ahol a hazai csapatban az új igazolás, Fernando Llorente a kezdőcsapatban kapott helyet az Atlético Madrid vendégjátéka során. Már a harmadik percben ünnepelhettek volna a hazaiak, de Coke löketét kivédte Oblak, majd jöhetett a szöglet, ami már azonban nem lett veszélyes. A 17. minutumban a túloldalon Tiago villant, de kapáslövését begyűjtötte Beto. A 24. minutumban Griezmann is helyzetbe került vendég részről, de a francia kísérlete elkerülte a kaput. Egyre nőtt a nyomás az Atlético részéről, s a 31. percben Tiago kis híján a léc alá lőtte a labdát, de a játékszer kevéssel fölé ment. Majd a következő minutumban Tremoulinas közelről vehette célba a madridi klub kapuját, azonban Oblak mentett. Majd a 35. minutumban megszületett a találkozó első gólja! Koke váltotta ekkor gólra Griezmann passzát, előnyhöz juttatva ezzel az Atlético csapatát (0-1). Ezután az első játékrész igazán nagy helyzetet nem hozott már, így a vendégek vonulhattak előnnyel az öltözőbe.

Az 52. percben egyenlítésre tört Banega, ám a kapuban a kapus nem, de a védelem tudott hárítani, így elmaradt az egalizálás. Az 58. minutumban Coke is megpróbálkozott a gólszerzéssel, de Oblak a helyén volt. Éledezni látszott a Sevilla. Egyre inkább lendületbe jött az andalúziai együttes, de még az egyenlítés váratott magára. A 65. minutumban a Juvétől érkezett Llorente kevéssel lőtte mellé a labdát. A 70. percben Fernando Torres kísérlete sem sokkal kerülte el a kaput. Annak ellenére viszont, hogy feljavult a Sevilla játéka, újból az Atlético talált be! Gabi 30 méterről vette be Beto kapuját a 79. percben (0-2)! Ha még ez sem lett volna elég, végképp eldöntötte a meccs sorsát a 85. percben a nem sokkal korábban pályára lépő Jackson Martinez! A kolumbiai labdarúgó Griezmann szögletét követően lőtte a labdát Beto kapujába (0-3). A 92. percben kis híján a negyedik is meglett, amikor Griezmann lövése után a labda a kapufán csattant, majd a kipattanót Ferreira fejelte mellé! A negyedik gól megszerzése nélkül is simán nyert a Sevilla ideiglenes feltámadása ellenére a fővárosi gárda. A Sevilla még nyeretlen, azonban az Atlético mindkét meccsét behúzta és jól hangolódott a következő, címvédő Barcelona elleni újabb rangadóra.

Nagy Dávid