Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Parázs ütközetben megérdemelten nyerte a Roma a szuperrangadót – videóval

A fővárosi alakulat egész végig jobban játszott a Juventusnál, jobban akarta a győzelmet, többet is tett érte, a kétgólos előny megszerzése és Evra piros lapja után már azt hihették, hogy padlóra küldték a Juventust, de a Zebrák elképesztő küzdőszellemről tanúbizonyságot téve visszajöttek a meccsbe. Előbb szépítettek, majd az egyenlítés is meg lehetett volna, de ekkor Szczesny egy fantasztikus védéssel csapta segítségére sietett. A Roma összességében megérdemelte a 3 pontot, viszont a Juve előtt is meg kell emelni a kalapot.

Forrás: facebook.com

Forrás: facebook.com

Roma – Juventus: 2-1 (0-0)
G: Pjanic (61.), Dzeko (79.) ill. Dybala (87.)
Roma: Szczesny – Florenzi, Manolas, De Rossi, Digne – Pjanic, Keita, Nainggolan – Iago Falque (Ljajic 89.), Dzeko (Iturbe 93.), Salah (Iturbe 77.)
Juventus: Buffon – Caceres, Bonucci, Chiellini – Lichtsteiner (Pereyra 72.), Sturaro, Padoin (Cuadrado 75.), Pogba, Evra – Dybala, Mandzukic (Morata 63.)
Sárga: Planic (58.), De Rossi (64.), Dzeko (77.) ill. Pogba (22.), Chiellini (37.), Evra (75.)
Piros: ill. Rubinho (66.), Evra (78.)

A Roma jobban kezdte a meccset, Iago Falque tüzelt nem sokkal fölé, és továbbra is irányította a rangadót. A Farkasok jöttek előre továbbra is, a 24. percben pedig óriási pechjük volt, hogy nem szerezték meg a vezetést, előbb Dzeko maradt le centikkel Falque beadásáról, majd Salah készített vissza Pjanicnak, aki telibe trafálta a kapufát. Buffon már verve volt. Hiába voltak jobbak a hazaiak az egész első félidőben, sehogy sem sikerült a kapuba találniuk, így a Juventusra nézve hízelgő gól nélküli döntetlennel vonulhattak szünetre a csapatok.

A fordulást követően minden ott folytatódott, ahol abbamaradt. A Roma jött előre, és az 57. percben Pjanic járt közel a gólszerzéshez, egy tizenhatoson belüli kavarodás utáni lövését fogta Buffon. 1 óra elteltével megint a veterán olasz volt munkában, ezúttal Dzeko közeli kísérletét védte. Ezt követően szabálytalankodtak a csatárral szemben, és jöhetett a szabadrúgás specialista, Pjanic. 23,5 méterről a bosnyák mesterien csavart a rövid fölsőbe, védhetetlen szabadrúgásgól. Nem sokkal később De Rossi a tizenhatoson belül kézzel ért a labdához, a játékvezető azonban úgy látta, hogy még kívül volt, így csak szabadrúgás lett a dologból. A Juve első igazán komoly lehetőségére a 71. percig kellett várni, Pogba fejelte mellé Dybala szögletét. A túloldalt szinte azonnal jött a válasz, Nainggolan távoli bombáját tolta szögletre Buffon. A 78. percben még rosszabbra fordult a torinóiak sorsa, Iturbe beállása után rögtön kiharcolt egy szabálytalanságot Evrával szemben, aki második sárgáját begyűjtve mehetett zuhanyozni. A Juve sorsa ezzel meg is pecsételődött, hiszen a szabadrúgást Pjanic ívelte Falquének, ő betette Dzekonak, a bosnyák csatár pedig pozíciót fogott, és Chiellini mellől a kapuba fejelt. A 86. percben növelhette volna az előnyt a Roma, Falque tesztelte egy kontra végén Buffont. 1 percre rá aztán nem várt fordulat következett, Keita rossz helyen vesztett labdát, a támadást gyönyörűen végigvitte a Juve, aminek a végén Dybala passzolt a kapuba. Vérszemet kaptak a Zebrák és nagyon megnyomták a végét 10 emberrel is, egy szöglet után Bonucci fejesét Szczesny földöntúli bravúrral védte a hosszabbítás perceiben, ezzel pedig bebiztosította csapata számára a jól megérdemelt 3 pontot, mert Dybala ellőtte az utolsó puskaport.

Tereh Balázs