Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tovább folytatódott a Dortmund diadala

Az első két német élvonalbeli bajnokin remeklő Borussia Dortmund a 3. körben a Dárdai Pál irányította, fővárosi Hertha BSC-t fogadta. Úgy tűnt, magabiztos győzelmet arat majd a sárga-fekete alakulat, ám a végét igyekezett izgalmassá tenni a berlini klub. A három pontot ennek ellenére otthon tartotta a BVB, amely folytatta ezzel menetelését.

Borussia Dortmund - Hertha BSC, Mats Hummels

Hummels felelt a Dortmund első góljáért (forrás: kicker.de)

Borussia Dortmund – Hertha BSC 3-1 (1-0)
Helyszín: Signal Iduna Park – 80.500 néző
Vezette: Guido Winkmann
Gólszerzők: Hummels (28′), Aubameyang (52′), Ramos (90+3′), ill. Kalou (79′)
Sárga lapok: van den Bergh (45′), Weiser (50′)

Borussia Dortmund: Bürki – Schmelzer, Hummels, Papastathopoulos, Ginter – Kagawa, Weigl, Gündogan (Ramos 79′) – Mkhitaryan, Aubameyang (Hofmann 71′), Reus (Piszczek 80′)
Vezetőedző: Thomas Tuchel

Hertha BSC: Kraft – Pekarik, Langkamp, Lustenberger, Brooks – Plattenhardt, Stocker (Weiser 46′), Skjelbred (Baumjohann 58′), Darida, van den Bergh (Kalou 71′) – Haraguchi
Vezetőedző: Dárdai Pál

A találkozó első lövésére a 17. percig kellett várni – ekkor Schmelzer próbálkozása kaput is talált, de Kraft védett. A 21. percben a túloldalon van den Bergh lövését blokkolták, a kipattanóra pedig Darida csapott le, ám a kaput elkerülte a kísérlete. Dortmundi részről a 23. minutumban Weigl szánta lövésre magát, de a labda fölé szállt. A 28. percben viszont már nem maradt el a sárga-feketét lehetőségénél a gól! Ekkor a beadást követően Hummels fejjel volt eredményes (1-0). A félidő végéhez közeledve, a 39. percben Mkhitaryan növelte volna a hazaiak előnyét, de tizenhatoson kívülről leadott lövését kivédte Kraft. A hosszabbítás első percében még Schmelzer előtt adódott lehetőség a gólszerzésre, de a Borussia játékosa a szabadrúgás után beívelt labdát a kapu fölé fejelte. A hazaiak ennek ellenére így is előnnyel mehettek a szünetre.

A második félidőre egy változtatással futottak ki a csapatok. Dárdai gondolta úgy, hogy szüksége van a Herthának a vérfrissítésre, így Stocker helyett Weisert küldte a pályára a magyar szakember. Weiser azonban hamar sok pozitívumot nem tudott hozzátenni csapata játékához, hiszen az 50. percben kapott egy sárga lapot, ráadásul a fővárosiak hátránya még egy góllal növekedett az 52. minutumban! A gaboni Pierre-Emerick Aubameyang felelt a dortmundi alakulat újabb találatáért. Az afrikai támadó Ginter passzát követően volt eredményes (2-0). Nem sokkal később, az 56. percben duplázott volna a második gól szerzője, ám távoli lövése fölé szállt – az ezt megelőző minutumban Mkhitaryan próbálkozása is elkerülte a kaput. A 64. minutumban Bürki védte ki Lustenberger fejesét, így elmaradt a vendégek szépítő gólja. A 67. percben már a túloldalon jött meg a lövőkedv – ekkor Gündogan próbálkozott, de a török származású játékos kísérlete mellé ment. Kagawa is igyekezett betalálni – a japán labdarúgó a 72. percben a tizenhatosról eresztett meg egy löketet, s nem is olyan kevéssel tévesztett célt az ázsiai. A 75. minutumban Reus közelről hibázott. Az látszott jól, hogy a Dortmund uralta a játékot, és érett az újabb gól is. Azonban a semmiből jött a Hertha szépítése, mellyel izgalmasnak ígérkezett a végjáték! Kalou jó cserének bizonyult, ugyanis az elefántcsontparti a 71. minutumban lépett pályára, 8 perccel később pedig az ő gólját ünnepelhette csapata. Az afrikai játékos a kipattanót lőtte Bürki kapujába. A Hertha focistája volt az első a szezonban, aki képes volt bevenni a Dortmund kapuját (2-1). A 80. minutumban már Darida az egyenlítő gólt is meglőtte volna, de a tizenhat méterről megeresztett lövést kivédte Bürki, s jöhetett a vendégek szöglete, azonban a sarokrúgás már nem lett veszélyes. Ám a következő percben az azt megelőző minutumban Reus-t váltó Ramos növelte volna a hazaiak előnyét, de a büntetőterületen belüli próbálkozása nyomán a labda Kraftnál kötött ki. A 83. percben Mkhitaryan is igyekezett feliratkozni a góllövők listájára, ám lövése mellé ment. Futószalagon jöttek a dortmundi lehetőségek – a 84. minutumban Ramos lőtte el távolról a labdát, viszont ez a próbálkozás sem talált kaput. A hosszabbításban Ramos tett arról, hogy mégis csak két góllal nyerjen a Dortmund. A gólszerzőm Mkhitaryan passzából volt eredményes (3-1). Dárdai nem lehet elégedetlen, egy igencsak nagy csapattal vette fel a versenyt a Hertha, míg a Dortmund megállíthatatlannak tűnik 3 forduló után.

Nagy Dávid