Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Joaquín visszatért az izmosodó Betisbe!

A legendás spanyol játékos 9 év elteltével tért haza, vissza a nevelőklubjához, a Real Betishez!

Joaquín, Real Betis

Joaquín hazatért! (forrás: twitter.com/RealBetis)

Az újra élvonalban szereplő Real Betis együttese óriási dobást hajtott végre, ugyanis megszerezte a 34 esztendős Joaquínt, aki 9 esztendő elteltével tér vissza nevelőklubjához! Az 52-szeres spanyol válogatott szélső a Fiorentinát hagyta el első profi klubjáért. A spanyol élvonalban eddig 351 meccsen lépett pályára Joaquín, aki a Betis A csapatát 6 év után hagyta el, 2006-ban, s szerződött a Valencia együtteséhez, melynek színeiben 2011-ig szerepelt. Legtöbb meccsét is a valenciai klubbal húzta le a hispán labdarúgó, aki 215 alkalommal ölthette magára az egyesület szerelését. A Valencia tagjaként 30 gólt szerzett és 31 gólpasszt osztott ki. Előző együttesében, a firenzeiek színében 71-szer léphetett pályára, 7 gólt lőve és 13 asszisztot kiosztva.

ÁTIGAZOLÁSI PIAC: A HAJRÁ ÉLŐBEN – FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ROVAT (KATT, ne maradj le)

A már-már veterán labdarúgó a Betisben eddigi 162 meccsén 20-szor volt eredményes és 5 alkalommal szolgálta ki akkori társait. Nagy dobás ez az egész La Liga szintjén, hiszen óriási dolognak számít, hogy Joaquín visszatért. A számok is magukért beszélnek, de maga, a játékos jelenléte lesz az igazán óriási dolog a Betisnél, amikor ő a pályára fog lépni, 9 év után újra, otthon!

A sevillai klub nagyon erősödik, ugyanis nem csak Joaquín visszatérése jelent nagy dolgot, hanem van Wolfswinkelt is megszerezte – kölcsönben a Norwich Citytől –  az együttes, és Rafael van der Vaart is a csapat tagja már egy ideje! Jó kis szezont futhat a Betis, ha hozzák formájukat az igazi erősítésnek számító labdarúgók.

Nagy Dávid