Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Az Újpest sem jelentett akadályt – tovább menetel a Fradi

Jól kezdte a találkozót az Újpest, ám a hajrában jött a „tank” és megfordította a Derbit, így tovább építi szédületes sorozatát.

Amikor minden veszni látszott: Diagne vezetést szerez. - fotó: ujpestfc.hu

Amikor minden veszni látszott: Diagne vezetést szerez. – fotó: ujpestfc.hu

Mindkét oldalon akadt hiányzó, viszont a meglepetést talán az jelentette, hogy Vignjevic az újak közül szinte mindenkit bevetett, így Balázs Benjámint, Nemanja Andric-csot is. Thomas Doll viszont nem változtatott megszokott kezdőjén. Ami a találkozót illeti, mindkét csapat támadólag lépett fel, ami az Újpestnek kedvezett: a harmadik percben egy jobb oldali szöglet után Diagne emelkedett a legmagasabbra, és máris vezetett a lila-fehér együttes. A Ferencvárost nem fogta meg a gól, sőt, a hazai védőknek igencsak figyelniük kellett. Tíz perc elteltével Varga Roland – pikantéria, hogy korábban megfordult a hazaiaknál – került helyzetbe, ám hiába löbbölte át Balajczán, a kapuig nem sikerült eljuttatnia. Intő jel volt tehát. Hiába kerestem a nevem a kerettagok közt, nincs ott…. Egy világ omlott bennem össze.Nekem ez a meccs az életem meccse!!! Keményen dolgoztam, hogy 100%-os állapotba kerüljek a derbire, ami sikerült is, de ennek ellenére az edző nem számít rám. Sajnálom, akik bíztak benne, hogy holnap újra a pályán leszek, ez nem rajtam múlt… A lelátón ott leszek és kiszurkoljuk együtt az Újpest győzelmét, ez minden amit tehetek a derbiért!!!! Hajrá lilák!!!!”írta a mérkőzés előtt Kabát Péter, aki végül nem került be a lilák meccskeretébe. Az első negyedóra valamivel nagyobb fölényben futballozott, és jól fojtották meg a zöldek támadójátékát, így aztán egy ízben Dibusznak kellett kijönnie, és tisztáznia Diagne elől. Eleinte a küzdelem dominált, minden egyes labdáért nagy volt a harc. Ezt követően Böde csúsztatott, de Balajcza fogta a labdát, majd egy vendégszabadrúgás okozott veszélyt. Heris könnyedén fejelte ki Hajnal beadását. Az elmúlt hetekben látott Ferencváros az első félidőben nyomokban sem idézte önmagát, bár így is akadt helyzete, illetve Balajczának bravúrt sem kellett bemutatnia az első félidőben, nem úgy Dibusznak, akinek többször is bravúrral kellett közbeavatkoznia, leginkább Balogh Balázs löketénél kellett résen lennie a ferencvárosiak cerberusának. A második félidőben helyzettel kezdett a Fradi, ám Ramírez beadását Lamah Balajcza kezébe fejelte, hogy aztán Varga szögletét kelljen a IV. kerületiek kapusának oldalra tolnia.

Küzdelmes meccsen vitte haza a három pontot a Fradi. - fotó: fradi.hu

Küzdelmes meccsen vitte haza a három pontot a Fradi. – fotó: fradi.hu

Ezt követően az ötvenedik percben kigyúltak a újpesti B-közép görögtüzei, amely szemet gyönyörködtető látványt nyújtott, más kérdés, mennyire zavarta meg a Fradi-védelmet. Kiderült, hogy semennyire, lévén egy felépített támadás végén Gera tette Böde elé a labdát, ám a válogatott csatár mellé perdített, pedig nagy helyzet volt. Nem sokkal később Varga tette volna vissza Hajnal elé, ám végül Balajcza kezébe gurított. Közben azért cseréket is láttunk: itt Filkor és Nagy gábor, ott Radó érkezett – utóbbit szórványos fütty fogadta – a pályára. A cseréket követően a Ferencváros próbált nyomást gyakorolni a hazaiakra, így tett Hajnal Tamás, aki Lamah labdája után maga próbált helyzetet teremteni, de Litauszki remekül állította meg az apró termetű irányítót. Thomas Doll érthetően dühösen sétálgatott a kispad előtt, hiszen Diagne lezárhatta volna a meccset, amennyiben nem fölé nyesi, hanem Filkor elé passzol, míg a másik oldalon Lamah lőtt mellé.

Gera megvillantotta technikáját. - fotó: fradi.hu

Gera megvillantotta technikáját. – fotó: fradi.hu

De leginkább azért, mert csapata egyszerűen ezen az estén be volt oltva gól ellen, illetve a játék sem úgy ment, ahogyan azt elmúlt hetekben. Érett-érett a vendég gól, amely meg is született: Leandro tekerte középre a labdát, Böde pedig a hosszú sarokba csúsztatott, amivel sorozatban hetedik meccsén is betalált, összesen kilencedik gólját szerezte a válogatott csatár. Ezzel pedig végleg kiélezetté vált a találkozó az utolsó tíz percre. Az utolsó percekben pedig felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Heris fölé tekert, majd Böde fűzte be Kálnoki Kist, de lövése milliméterekkel kerülte el Balajcza kapuját. Megélénkült tehát a játék, és bár sokan úgy gondolták, a hibátlan bajnoki cím is összejöhet a Fradinak, nos, az Újpest tehetett volna róla, hogy ne legyen száz százalékos a Ferencváros. Végül azonban Böde Sesták beadását követően elvetődve lőtte a fordítást jelentő gólt, amivel önmaga tizedik találatát is megszerezte. Ezzel pedig meg lett a nyolcadik siker is zsinórban.

fotó: nso.hu

fotó: nso.hu

Újpest – Ferencváros 1-2 (1-0)
Szusza stadion, 5475 néző, vezette: Kassai Viktor (Berettyán Péter, Horváth Róbert)
Újpest: Balajcza – Heris, Litauszki, Kálnoki Kis, Mohl D. – Sankovic, Balogh B. – Balázs B. (Nagy T., 72.), K. Hazard (Nagy G., 59.), Andric (Filkor A., 57.)– Diagne
Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez (Busai, 77.) – Nagy Á. (Sesták, 65.), Hajnal – Varga R. (Radó A., 59.), Gera Z., Lamah – Böde
g.: Diagne (3.) ill.: Böde (80., 90.)
s.: Mohl (38.), Kálnoki Kis (68.) ill.: Nalepa (57.), Dilaver (75.), Leandro (87.), Ramírez (90+1.)
kiállítva:

Korábbi eredmények:
Debrecen – MTK 1-0
Paks- Videoton 2-0
Puskás AFC – Haladás 1-1
Békéscsaba – Diósgyőr 1-1
Honvéd – Vasas 0-1

A bajnokság állása:

Névtelen

A góllövőlista élmezőnye:

10 gólos: Böde Dániel (Ferencváros)
4 gólos: Pekár László (Puskás AFC)
3 gólos: Remili Mohamed (Vasas), Kanta Jóúzsef (MTK), Balázs Zsolt (Paksi FC), Németh Márió (Haladás), Djordje Kamber, Souleymane Youla (mindketten Honvéd)

Gavalovits Sándor