Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Újpest – Ferencváros derbi a forduló slágermeccse – Előzetes

A válogatott mérkőzések miatti szünet után újra folytatódnak a bajnokságok, köztük az NB I is, ahol kétségkívül a legjobban várt találkozó a derbi lesz.

OTP Bank Liga

Azonban ne rohanjunk ennyire előre az időben, mert 18 órától lesz öt másik találkozó is. Ezek közül kiemelkedik egy másik pesti rangadó a Budapest Honvéd és a Vasas között. A Honvéd jól szerepel az idei bajnokságban, hazai pályán még veretlenek és idén aligha lesznek kiesési gondjaik. Főleg otthon veszélyesek, legyőzték a Videoton és az MTK csapatát is. Jelenleg a 4. pozíciót foglalják el a tabellán, de jó esetben felléphetnek a második helyre is, viszont vissza is csúszhatnak két helyet. A vendég Vasas az elmúlt két körben vereséget szenvedett (mindkétszer 1:0-ra kaptak ki a Puskás Akadémiától, illetve az MTK-tól), így újra visszacsúsztak a tabellán és csak a 10. helyen vannak hat szerzett ponttal. Mindenképpen javítani kell az idegenbeli mérlegükön ha előrébb akarnak lépni, mert eddig csak Békéscsabán szereztek pontot, igaz ott hármat is.

Ehhez a Békéscsabához látogat a Diósgyőr csapata, mely a gyenge szezonkezdet után kezd magára találni. Az elkövetkezendő pár meccs vízválasztó lehet mind a csapat életében, mind pedig Bekő Balázs edző állásában is. A jó eredmények folytatására keresve sem találhattak volna jobb csapatot a borsodiak a csabaiaknál. A viharsarkiak eddigi négy hazai fellépésükön még pontot sem szereztek, és jelenleg három egységgel a tabella utolsó helyén szerénykednek. Azonban az átigazolási időszak hajrájában igazoltak a védelembe két rutinos embert is, Vaskó Tamást és Vadász Viktort. Hogy ez mennyire lesz hatással a csabaiak teljesítményére, csak este derül fény.

A bajnokság eddigi legkellemesebb meglepetése a Haladás, mely a Puskás Akadémia csapatához látogat Felcsútra. A vasiak a 2. helyen állnak, nagyon egységesek és masszívak. Erre a legjobb bizonyíték, hogy idegenben az eddigi négy meccsükön még gólt sem kaptak (1:0-ra verték a Videotont, a Debrecent, valamint a Békéscsabát, Újpesten pedig gólnélküli döntetlent játszottak). A hazaiak ideáig hullámzóan teljesítettek, nem igazán lehet eldönteni melyik a csapat igazi arca (az amelyik bravúrpontot szerez Újpesten, vagy amelyik otthon kap ki a Békéscsabától). Az biztos, ha a Lencse és Tischler fémjelezte csatársor jó napot fog ki, akkor meggyűlhet velük az eddig remeklő Haladás védelem baja.

A bajnoki címvédő Videoton ezúttal Pakson vendégeskedik. A fehérváriak finoman szólva is beragadtak a rajtnál, és egyelőre csak a kieső 11. helyet foglalják el, de nagyon fogadkoznak, hogy újra jönnek majd a győzelmek és elindulnak felfelé. Az utolsó pillanatokban sikerült megszerezniük Újpestről Suljicot, a korábban szintén a lila-fehéreknél játszó Negot és a tavalyi sikercsapat egyik alapemberét Stopirát, a törekvések tehát megvannak a fejlődésre. A paksiak hazai pályán eddig jól szerepelnek (3 meccs 7 pont), ezt szeretnék folytatni és feljebb lépni a tabellán, melyben segítségükre lehet a pont a Videotontól kölcsönkapott Koltai Tamás. A vendégek egy esetleges győzelemmel megelőznék a pályaválasztót.

A dobogón álló MTK Debrecenbe látogat, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a forduló után is legalább a harmadik helyen álljanak. A vendég kék-fehérek legutóbb a Vasas otthonából tértek haza győztesen, ezt a szereplést szeretnék folytatni a hajdúságiaknál. A Loki legutóbbi két fellépésén pont nélkül maradt, de ami aggasztóbb lehet Kondás Elemérék számára az, hogy ezeken a találkozókon gólt sem szereztek (DVSC – FTC 0:3, Videoton – DVSC 1:0).

Ezzel el is érkeztünk előzetesünkben a várva várt derbihez ( mellyel még a nap folyamán külön cikkben is foglalkozunk ). Jelen pillanatban minden honi labdarúgással foglalkozó szakember és a laikusok egyöntetű véleménye az, hogy a Fradi jelenleg kimagaslik a mezőnyből. Mi sem bizonyítja ezt jobban mint a hibátlan mérleg (7/7 győzelem), és az hogy eddig minden meccsükön legalább két gólt szereztek. Thomas Doll igyekszik a játékosaiban tudatosítani, hogy csak akkor folytathatják ezt a szériàt, ha két lábbal a földön maradnak. A hazaiak viszont pont erre apellálnak, hogy minden sorozat megszakad egyszer, és a derbi attól derbi, hogy nem számít a tabellán elfoglalt helyezés, mert ezeknek a meccseknek különleges atmoszférája van. Az Újpest egyébként még veretlen hazai pályán ebben a szezonban, úgyhogy az már most kijelenthető, hogy valamelyik sorozat megszakad (vagy a Fradi győzelmi sorozata, vagy a lilák hazai veretlensége).

OTP Bank Liga 8. forduló:

18:00 Békéscsaba – Diósgyőr          

18:00 Paks – Videoton

18:00 Budapest Honvéd – Vasas

18:00 Puskás Akadémia – Haladás

18:00 Debrecen – MTK /TV: M4/

20:30 Újpest – Ferencváros /TV: M4/

Munkácsi Ádám