Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Kupa: Újpesti kilences, szűk Honvéd-, hosszabbításos Csaba siker

Három élvonalbeli együttes is sikerrel vette az akadályokat az MK második körében.

Gólokkal tért vissza Kabát Péter az Újpestbe. - fotó: ujpest fc.hu

Gólokkal tért vissza Kabát Péter az Újpestbe. – fotó: ujpest fc.hu

Kezdjük a jó hírrel: Kabát Péter újra pályára lépett, mi több gólokkal segítette kiütéses sikerhez a lila-fehéreket, akik simán nyertek Celldömölkön. Már az első félidőben kialakult a tetemes előny, amiből a második játékrészre is tartogattak az újpestiek. Kabát elemében volt a megyei első osztályban, de korábban az országos második vonalban is megforduló Celldömölk ellen. A lilák támadója egymaga négy gólt szerzett, mellette Cseke Benjámin, Nagy Gábor, Balázs Benjámin és Enis Bardhi volt eredményes. Nagy kétszer is mattolta a hazaiakat.

Celldömölk (megye I.) – Újpest 0-9 (0-5)
Celldömölk, vezette: Molnár Arnold
Celldömölk: Heiner – Vajda, Varga J., Bodor, Györkös – Manganelli, Szuh F. (Sinka G., a szünetben), Enyingi Márk (Enyingi Marcell, 35.), Virág M. – Németh J. (Piri B., 57.), Szép D.
Újpest: Kovács Z. – Nagy T. (Gubacsi Z., 77.), Heris, Kecskés Á., Forró – Sankovic (Sallói, 60.) – Bardhi, Filkor (Balázs B., 60.), Cseke B., Nagy G. – Kabát
g.: Kabát (12., 24., 42., 85.), Cseke B. (15.), Nagy G. (30., 75.), Balázs B. (81.), Bardhi (88.)

Nem volt ennyire magabiztos a Honvéd, amely szintén egy megye I-es csapat ellen szeretett volna parádézni, azonban a Bonyhád megnehezítette Marco Rossi együttesének dolgát, az első félidőben nem is esett gól. Kiemelendő, hogy az olasz szakember jobbára fiatalokat vetett be, ám a szünetben beálló Vernes Richárddal támadóbbá vált az addig sem deffenzív kispesti alakulat, de a szünet után Délczeg előbb megtörte a Bonyhád ellenállást, majd az utolsó negyedórára fordulva Prosser bebiztosította a továbbjutást.

Bonyhád (megye I.) – Honvéd 0-2 (0-0)
Bonyhád, vezette: Sipos Katalin
Bonyhád: Szabó Sz. – Baranyi (Kvanduk, 71.), Takács N., Szlama B., Tolnai Sz. (Máté N., 74.) – Pap, Máté R., Fekete K. (Genczler K., 56.), Sebestyén – Pfaff, Szász
Honvéd: Horváth A. – Ignjatovic, Lőrinczy A., Lovric – Vasiljevic – Délczeg, Erdős G., Prosser (Lukács D., 73.), Göblyös D. (Hidi, 62.) – Szilágyi L., Csábi M. (Vernes R., a szünetben)
g.: Délczeg (53.), Prosser (72.)

A feljutásra pályázó NB II-es Mezőkövesdre látogatott a Békéscsaba. A lila-fehérek több alapemberüket nélkülözték, ám a cserékkel végül – ha nehezen is – legyűrte ellenfelét. Ugyanakkor az első félidőben fölényt alakított ki a viharsarki alakulat, ám betalálnia nem sikerült, mint ahogy a másodikban sem, igaz ekkor már kiegyenlített meccset vívtak a felek. Így aztán következhetett a hosszabbítás, amelyben Kertész megszerezte a vezetést, néhány perccel később Birtalan talált be. A második hosszabbításban már hiába próbált meg mindent a Kövesd, a Csaba megtartotta szűk előnyét, jutott a harmadik fordulóba.

Mezőkövesd (II.) – Békéscsaba 0-2 (0-0) – hosszabbítás után
Mezőkövesd, vezette: Nazsa Tamás
Mezőkövesd: Rybansky – Polényi G., Devecseri Sz. (Szeles T., 57.), Tamási Zs., Engel A. – Tóth L. (Nagy J., 18.), Nánási B., Tajthy (Takács P., 74.), Molnár G. – Harsányi, Hegedüs D.
Békéscsaba: Mursits – Vadász, Fehér Zs., Balog Zs., Juhász Gy. – Szalai D. (Birtalan, 67.), Bagi I., Borbély B. (Spitzmüller I., 82.), Laczkó Zs. (Viczián, 55.) – Kertész T., Szilágyi P.
g.: Kertész (96.), Birtalan (99.)

Gavalovits Sándor