Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Folytassa, Fradi! Tovább javulna a címvédő – előzetes

Lassacskán a bajnokság harmadához érünk, és nem túlzás kijelenteni, a Ferencváros még jobban elhúzhat a mezőnytől, miközben a bennmaradásért is folytatódik a harc.

Felcsúton folytatódhat a menetelés. - fotó: nso.hu

Felcsúton folytatódhat a menetelés. – fotó: nso.hu

Kötelező házi feladat előtt áll a Ferencváros, amely a Puskás Akadémiához látogat szombat este, míg a címvédő Videoton Békéscsabán kerülhet közelebb az élmezőnyhöz. Egyik csapatnak sem lesz azonban sétagalopp a hétvége, hiszen a Puskás Akadémia az elmúlt fordulókban bizonyította, hogy megállja a helyét az erősebb csapatok ellen. Leginkább azon izgulhatnak a kék-sárgák, hogy Böde Dánielt hogyan szolgálják ki, illetve a válogatottba ismét meghívott támadó milyen hatékonyan használja ki az adódó helyzeteit. No meg természetesen várják a Tischler-Lencse gólokat is, merthogy a két csatár eddig egyetlen gólt sem szerzett az idei bajnokságban, ami korábban nem nagyon fordult elő velük. Bár Pekár László megbízhatóan szállítja a gólokat, nem lehet elvárni, hogy középpályásként ő vigye hátán a csapatot. Nehéz dolga lesz tehát a felcsútiaknak, akik bizonyítanák, hogy a hétközi kupafiaskó csak kisiklás volt. A vendégeknek nem kell megijedniük, de feltétlenül figyelniük kell a PAFC-ra, és okulni a Békéscsaba elleni meccsből, ahol a lila-fehérek szervezett védekezéssel majdnem pontot loptak az Üllői útról. Sérültek és eltiltások egyik oldalon sem okoznak komolyabb problémát, mert az alapemberek egészségesen várják a találkozót.

Ha már említettük a Békéscsabát, a lila-fehérek javítanának eddigi szereplésükön, de nem egyszerű a dolguk, hiszen a magára találó Videotont látják vendégül. Igaz, amióta Vaskó Tamást szerződtették a viharsarkiak, azóta stabilabban áll a lábán a védelem, így aztán nagy feladat lesz feltörni a csabaiak hátsó alakzatát. A címvédőnél továbbra sincs kinevezett vezetőedző, kérdés, a játékosok mennyire vannak Pető Tamás oldalán. Ami a keretet illeti, az érkezőkkel megerősödött a csapat, amit mi sem bizonyít jobban, mint a múlt heti Újpest-verés.

Ha már lilák, mintha elfáradt volna a csapat és Nebojsa Vignjevic kapcsolata, ám ennek ellenkezőjéről tett tanúbizonyságot a hétközi kupacsata, amelyen visszatért a pályára a négy gólt szerző Kabát Péter, aki így a bajnokin is szerephez juthat. Viszont Jonathan Heris biztosan kihagyja a forduló fővárosi rangadóját az MTK ellen, miután Székesfehérváron kiállították. A formája sem az igazi mostanában a negyedik kerületieknek, lévén legutóbbi három bajnokijukat egyaránt elveszítették – DVTK (1-2), Ferencváros (1-2), Videoton (0-3) – miközben az MTK sem remekelt. Ugyanezen időszak alatt a megszerezhető kilencből „csak” négy pontot gyűjtött be a kék-fehér alakulat. Egy esetleges győzelemmel a vendégek a dobogón megelőzhetik a Haladást, míg az Újpest felzárkózhat az élmezőnyhöz.

Elérkeztünk Vas megyébe, hiszen a meglepően jól szereplő Haladás látja vendégül az eddig pocsék formát mutató Vasast, ezen a találkozón debütál a szombathelyiek új szerelése, melyet pénteken mutattak be sajtótájékoztató keretében. A fővárosiak javítanának helyzetükön, míg a hazaiak megóvnák második helyüket az MTK-val szemben.

fotó: haladasfc.nyugat.hu

fotó: haladasfc.nyugat.hu

Debrecenben is abban a reményben készülnek, hogy helyre áll a világ rendje, és megelőzik két dobogón álló riválisukat, ám ehhez a Paksnak is lesz egy-két szava. A tolnaiak is dobogósok lehetnek, amennyiben legyőzik a hajdúságiakat, bár erre nem vennénk mérget, még akkor sem, ha netán az eredmények a zöld-fehéreknek kedveznének. Kezd ugyanis magára találni a hétszeres bajnok, de nem biztos, hogy pont a Paks ellen látunk kirobbanó formát.

Utoljára hagytuk a nem utolsósorban jó meccsnek ígérkező Honvéd – Diósgyőr találkozót. A hazaiak nehezen jutottak túl hétközi ellenfelükön a Magyar Kupában, míg a DVTK simán vette az akadályt. Ez önbizalomnövelő lehet, akárcsak a múlt hétvégi siker a PAFC ellen, de benne van Bekő Balázsékban, hogy komoly bajba is kerülhetnek, ha nem figyelnek. Márpedig a bajnokság eddigi részében időnként elkalandozott a figyelem, és bizony az ellenfelek megbosszulták ezt. Érdekesség lehet – akár ezen az összecsapáson is megtörténhet – a miskolciak meccseinek utolsó tíz perce. Javarészt ugyanis ekkor esik a legtöbb találat, akármelyik csapat az ellenfél. Hiányozni fog a piros-fehérektől Koman Vladimir, aki múlt héten szenvedett bokasérülést, míg a kispestiek továbbra sem számolhatnak Kemenes Szabolccsal. A rutinos kapus hiánya nem érződik a csapaton, lévén Horváth András magabiztosan pótolja a szurkolók kedvencét. Viszont nagy baj van a támadósorban. A helyzetek megvannak ugyan, de elég nagy százalékkal ki is hagyják ezeket a lehetőségeket. Itt az idő a javításra.

A menetrend:
18.00 Haladás (2.) – Vasas (11.)
Szombathely, vezeti: Solymosi Péter

18.00 Honvéd (5.) – Diósgyőr (7.)
Bozsik stadion, vezeti: Szabó Zsolt

18.00 Békéscsaba (12.) – Videoton (10.)
Békéscsaba, vezeti: Fábián Mihály

18.00 Paks (6.) – Debrecen (4.)
Paks, vezeti: Vad II. István

18.00 Puskás Akadémia (9.) – Ferencváros (1.) – tv.: M4 Sport
Pancho Aréna, vezeti: Andó-Szabó Sándor

20.30 Újpest (8.) – MTK (3.) – tv.: M4 Sport
Szusza stadion, vezeti: Iványi Zoltán

Gavalovits Sándor