Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Neymar még idén spanyol állampolgár lesz!

Legújabb értesüléseink szerint az FC Barcelona támadója, a 2013-ban szerződtetett Neymar még idén novemberben vagy decemberben megkaphatja a spanyol állampolgárságot.

www.scoopnest.com

www.scoopnest.com

Hatalmas segítségére lehet nemsokára saját munkaadójának a brazil válogatott csillaga, Neymar. Ugyanis a Barcáról komoly teher hullhat le, ha a dél-amerikai ezentúl spanyol játékosnak lesz tekinthető. Ugyanis a jelenlegi szabályozás értelmében a La Liga felnőtt csapatainál egyszerre csak három, európai uniós személyi okmánnyal nem rendelkező focista lehet a keretben. A katalán együttesben ez a három játékos a két brazil, vagyis Neymar és Douglas, illetve az uruguayi Luis Suárez.

Állítólag a 23 esztendős Neymar már az idei év „hajrájában” is hozzájuthat a kettős állampolgárságához, köszönhetően egy különleges megállapodásnak. Ugyanis a braziloknak csak két és fél évet kell várniuk a spanyol állampolgárság felvételéhez (szemben a megszokott öt esztendővel), lévén a brazil és a spanyol kormány erről külön egyezményt kötött egymással.

Balogh József