Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Videó: NB I-es bombagól hódít a világsajtóban!

Ritkaság, hogy egy magyar élvonalbéli találatról beszélnek világszerte, a Puskás Ferenc Akadémia támadó középpályása Pekár László azonban most a figyelem középpontjába került. Olyan játékosok hétvégi találatával szerepel egy összeállításban, mint Alexis Sanchez, vagy éppen Jermain Lens szépségdíjas gólja. Pekár a Videoton elleni szombati bajnokin egy legurított szögletet követően akasztott hatalmas bombagólt, melyet a videón megtekinthettek.

Ki az a Pekár László és mire lehet jó egy ilyen találat!? A felcsútiak labdarúgója 22 esztendős, Kecskeméten pallérozódott, s mutatkozott be roppant fiatalon az élvonalban. A lila-fehérek színében 59 tétmérkőzésen 3 gólt és 8 gólpasszt jegyzett, míg nem szerződése 2014 nyarán lejárt, s elfogadta a Nyíregyháza ajánlatát. Remek szezont tudhatott maga mögött tavaly, 29 mérkőzésen szerzett 9 góljával és 2 gólpasszával a csapat legeredményesebb játékosa volt, ám a történet itt befejeződik, bizonyára mindenki tisztában van vele, hogy a nyíregyházi foci miként tűnt el a süllyesztőbe, ezt most nem szeretnénk ecsetelni. Az eseménysor kapcsán borítékolható volt a klubváltás, a Puskás Ferenc Akadémia lett a befutó. Idén ezidáig 11 mérkőzésen 6 gólt jegyez Pekár, mely egy támadó középpályástól kimagasló produktum.

A korosztályos utánpótlás-válogatottakban nem sokat szerepelt, s némileg meglepő módon még a bő keretbe sem vért be felnőtt szinten, pedig utóbbi hetekben, hónapokban nyújtott játékával ezt kiérdemelhette, ám Bernd Storc nem így látja. Gólja most bejárja a világsajtót, szem elé kerül, s egy jó szezon ezzel a hírveréssel megnyithatja előtte a lehetőségek mezsgyéjét. Kíváncsian várjuk a folytatást.