Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barátságos mérkőzés: Benzema-show, és francia kiütés! – videóval

Az Eb-selejtezők árnyékában barátságos találkozókat is rendeztek szerte a világon, ezek közül kiemelkedett a kontinenstorna rendezőjének, a francia csapatnak a mérkőzése. 

Kép forrása: eurosport.co.uk  Benzema két góllal, és egy gólpasszal lett a mérkőzés legjobbja

Kép forrása: eurosport.co.uk
Benzema két góllal, és egy gólpasszal lett a mérkőzés legjobbja

 

Franciaország-Örményország 4-0 (1-0)
G: Griezmann (35.), Cabaye (55.), Benzema (78., 79.)

Nem volt kérdéses, hogy a hazai környezetben pályára lépő “Les Bleus” a mérkőzés esélyese, míg ellenfelük, az örmény csapat csak a tisztes helytállásban bizakodhat. A vendégek legutóbb 2014 májusában nyertek válogatott találkozót, tétmeccsen pedig kereken két éve sikerült győzniük Bulgária ellen. A csoda most is elmaradt, a francia csapat azonnal magához ragadta a kezdeményezést, és magabiztos labdatartással beszorították ellenfelüket. A jég végül igen lassan, de csak megtört: a 35. percben Antoine Griezmann váltotta gólra Karim Benzema passzát, s a félidőre megvolt az áhított vezetés.

A második félidőre jött aztán a henger. Yohan Cabaye már a szünet után tíz perccel megduplázta a hazai előnyt: Valbuena kavarta meg védőjét a bal szélen, s középre, a tizenhatos vonalához adott labdáját a Crystal Palace játékosa tekerte a kapu sarkába. Innen már nem volt visszaút, na nem mintha eddig az örmény csapatnak komoly sansza lehetett volna a meglepetésre. Majd jött az egy perces Benzema-parádé. A Real Madrid remek formában játszó támadója a 78. percben Griezmann szögletét bólintotta a kapuba, egy perccel később pedig a Martialtól kapott labdával gyalogolt be az örmény kapuig. Gólpassza után két gólt szerzett Benzema, aki ezzel  a végeredményt is beállította. Ezen az estén az örmény válogatott nem lehetett ellenfele a franciáknak, akik ezzel sorozatban a harmadik mérkőzésüket nyerték meg.

Nigéria – Kongói DK 0-2 (0-2)
G: – ill. Mbokani (7.), Nkololo (31.)

Az afrikai színtéren is játszottak a csapatok, ezek közül kiemelkedett a nigériai sasok mérkőzése, ám ebben sok köszönet nem volt a zöld-fehérek számára. A Sunday Oliseh vezette nemzeti csapat sima vereséget szenvedett az egyre jobb formába lendülő kongóiaktól, akik között egyre több a nívós ligákban edződő futballista, és immáron komolyan számolni kell velük a kontinensen. Bár a nigériai csapat továbbra is az élvonalat képviseli, mindenképpen elgondolkodtató, hogy Afrikában egyre többen képesek meglepetést okozni ellenük.

Demmel László