Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EB-selejtező: Ronaldoék is már Franciaországban!

Sorsdöntő EB-selejtezőn találkozott egymással tegnap este Lisszabonban, a Cristiano Ronaldo fémjelezte Portugália, és az utolsó csoportmeccsén pályára lépő Dánia. Eközben a továbbjutásra szintén jó eséllyel pályázó Albánia, a már régen elszállt Szerbiát fogadta.

www.facebook.com

www.facebook.com

Európa bajnoki selejtező – 9. forduló
Portugália – Dánia 1-0 (0-0)
Gólszerző: Moutinho (66. perc)
A portugál és a dán válogatott a csoportelsősért harcolt meg az elmúlt este egymással. A tét fontossága miatt a felek nagyon óvatosan kezdtek, így csak nagyon objektíven figyelve vehette észre az ember, hogy bizony sok-sok millió euró értékű játékosok játszanak egymás ellen.
Az első félidő alig néhány kapura lövőst hozott magával a nagyon körülményesnek tűnő csapatoknak köszönhetően. A második játékrészre azonban gyökeres változás állt be. Bár a dánok egy kicsit többet birtokolták a labdát, több luzitán lehetőséget jegyezhettünk fel.
A három pont sorsáról, és a biztos továbbjutásról egyetlen gól döntött, amit a már 29 esztendős, de a nagycsapatokat még mindig elkerülő Joao Moutinho szerzett a hazaiak színeiben.
Portugália az utolsó játéknap eredményeitől függetlenül csoportelsőként jutott ki a 2016-os Európa Bajnokságra. Dánia maradt a második helyen, ám ők az utolsó körben a franciák ellen lépnek pályára, amely meccsért ugye győzelem esetén sem jár pont.

Albánia – Szerbia 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Kolarov (90+1. perc), Ljajic (90+4.)
A továbbjutásra pályázó Albánia bár végig uralta a tegnapi meccset, a szerbek hozták a tőlük már évtizedekkel ezelőtt megszokott virtust. Hiába játszott alárendelt szerepet szinte végig a sztárokkal teletűzdelt vendég együttes, a hosszabbítás utolsó perceiben kétszer is betaláltak Kolarov és Ljajic révén.
Szerbia már régen kiszállt a versenyfutásból, míg az albánok akár másodikak is lehetnek az I csoportban, ha nyernek vasárnap, Örményország vendégeként.

Az I csoport állása:

ebselejtezőIcsoport20151009

Balogh József