Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Válogatott: Nagy lépés előre – értékelések

Fellélegezhetünk, a pótselejtező biztosan megvan, de már merészebb álmokat is szövögethet válogatottunk, miután hátrányból legyőzte Feröert, hála Böde Dánielnek és a kiszolgáló személyzetnek.

fotó: mlsz.hu

fotó: mlsz.hu

Nem volt könnyű szülés, az biztos, de a játékosok végig bíztak benne, hogy sikerül. Egész héten fogadkoztak, hogy győznek, ám ahogyan várható volt, a feröeri válogatott nem adta könnyen magát. Lássuk, miként értékelték a találkozót a csapat tagjai és a két kapitány.

Böde Dániel: „Nem számítottam rá, hogy kezdek, sőt arra sem, hogy beállhatok. De hála Istennek sikerült jól beszállni a mérkőzésbe. Mindig is arról álmodtam, hogy egyszer sikeres futballista leszek. Hogy érzek-e elégtételt? Nem. Sem a válogatott miatt, hogy az előző keretből kimaradtam, sem amiatt, hogy sokan esetleg már a Fradiban is leírtak. Most is tartom, hogy mindig hoznak valakit a helyemre, aztán mégis mindig én játszom. Tizenegy meccsen szerzett tizenegy góllal vezetem a góllövőlistát, miről beszélünk?”

Tőzsér Dániel: „Volt tartása a csapatnak, Dani is nagy extrát hozott, ő fordította meg egyértelműen a mérkőzést. Nagyon zártan védekeztek, nehéz az ilyen csapatok ellen játszani, nem vagyunk a spanyol válogatott, de amikor nehéz helyzetben voltunk, akkor is mindenki segítette a másikat. Pozitívan várom az utolsó meccset, és nyilván nem harmadikak akarunk lenni”

fotó: mlsz.hu

fotó: mlsz.hu

Bernd Storck, kapitány: „Gratulálok a csapatnak. Nehéz meccsre számítottunk, az is lett, főleg a kapott gól után. A második félidőre kockáztatnunk kellett. Ez be is jött! Az első félidőben is keményen próbálkoztunk, sokat mentünk előre. Sajnos egy hibát elkövettünk, és ebből az ellenfél betalált, de a második félidőben szédületesek voltunk. Nagyon közel állunk az Európa-bajnoki részvételhez, a harmadik helyet már senki sem veheti el tőlünk” – mondta Storck a lefújás után. A sajtótájékoztatón ennél is bővebben beszélt a sikerről:

 (forrás: NSO Tv)

Meglepte a feröeri kapitányt Böde teljesítménye. Lars Olsen ugyanakkor kisebb bírói hibákat is látott: „Gyorsan elértük az egy nullás eredményt és ezután az első félidőben sikerült irányítani a meccset. Ezután voltak kisebb hibás bírói ítéletek, és a magyarok többet birtokolták a labdát. A második játékrészben főleg Böde Dánielnek köszönhetően fölénybe kerültek a magyarok, a fizikai fölényét is kihasználva két gólt szerzett.” A dán kapitány azt is elmondta, a románok ellen is hasonló elszántsággal játszanak, és könnyebb dolguk lesz talán, mert visszatérhetnek az eltiltott játékosok a középpályára. A sajtótájékoztató végén megtapsolták a feröeriek szövetségi kapitányát az újságírók, ami elismerést jelent.

Gavalovits Sándor