Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: Dél-Amerikában beindult a nagyüzem!

Míg a 2016-os Európa-bajnokságra készül az öreg kontinens, addig a világ másik felén már a 2018-as világbajnokság lebeg a szemek előtt. Dél-Amerika megkezdte hosszú útját a két és fél év múlva rendezendő seregszemlére. 

Kép forrása: fifa.com  Godín gólja hab volt az uruguayi tortán, Suárez nélkül is jött a győzelem!

Kép forrása: fifa.com
Godín gólja hab volt az uruguayi tortán, Suárez nélkül is jött a győzelem!

 

Bolívia – Uruguay 0-2 (0-1) 
G: – ill. Cáceres (10.), Godín (69.)
K: Torrico (61.) ill. –

A Luis Suárezt ezúttal mellőzni kényszerülő uruguayi csapat kétséget sem hagyott afelől, hogy még legjobbjuk nélkül is igen kellemetlen és erős ellenfél. A bolíviai nemzeti válogatott továbbra sem tartozik a kontinens élvonalába, de a Copa Américán látott játékból szinte mindent sikerült átmenteni a sorozat nyitófordulójára, kivéve a gólszerzést. Míg Chilében történelmi tettet hajtottak végre, és hosszú nyeretlenségi szériát törtek meg, most kénytelenek voltak visszatérni a földre. Cáceres gólja adta meg az alaphangot a vendégek győzelméhez, bár nyomasztó hazai labdabirtoklási fölény bontakozott ki az első 45 percben, melyen csak szépíteni tudtak a második játékrészre a kék-fehérek, de Godín góljával minden lényeges kérdés eldőlt a végére. Bolívia már nagyszerűen tudja irányítani a játékot, és tartani a labdát, de a helyzetek kihasználása pocsék, így a jóval rutinosabb Uruguay félgőzzel is kihasználta az adódó lehetőséget, s begyűjtötte a három pontot.

 

Kolumbia – Peru 2-0 (1-0) 
G: Gutierrez (36.), Cordona (90+4.)

Az örök ígéret Kolumbia újra nekifut, s talán most sikerrel járnak majd. Ezúttal Peru ellen kellett megkezdeniük hadjáratukat, s ez igen könnyedén ment is Cuadradóéknak. Az első félidő fölénye a másodikban éppen a visszájára fordult, ám a peruiak nem tudtak élni a lehetőséggel, és mindkét félidő végén kapituláltak. Győzelmével a kolumbiai csapat nagy skalpot tudhat magának, Peru ellen már nem olyan könnyű nyerni mint azelőtt, ezt már a Copán is bizonyították Pizarróék. Ezen a meccsen nem volt szerencséjük, de hazai környezetben könnyen meglepetést okozhatnak.

 

Venezuela – Paraguay 0-1 (0-0)
G: – ill. Gonzalez (84.)

Nehezen akart összejönni, de csak sikerült! Venezuela utoljára a Copa América nyitófordulójában tudott nyerni Kolumbia ellen, míg Paraguay a Brazília elleni büntetőpárbaj óta csak szenved, és a Copa bronzmeccsét is elbukta Peru ellen. De itt volt a lehetőség mindkét félnek, hogy javítsanak helyzetükön, s ezzel most a vendégek tudtak élni. A végig kiegyenlített mérkőzésen egy hatalmas potyagól döntött: egy saját térfélről felívelt labdára startolt rá González és védője Vizcarrondo, majd érkezett Baroja kapus is tisztázni, ám társa mellel gondolta kisegíteni a portást, de labdája éppen csak Baroját kerülte el, Gonzalez pedig köszönte szépen, és a kapuba passzolt. A bohózatba illő gól után már nem volt ereje felállni a hazaiaknak, akik így vereséggel nyitották a selejtezősorozatot.

Demmel László