Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: Messi nélkül égtek az argentinok

Lionel Messi nélkül az argentin nemzeti csapatnak sem megy. A játéknap legnagyobb meglepetését okozta Ecuador, mely a vb-ezüstérmes otthonából csente el mind a három pontot. Brazília is rosszul rajtolt, ám erről részletesen egy másik cikkben számolunk be. 

argentinverők

Argentína – Ecuador 0-2 (0-0)
Gólszerzők: 
 ill. Erazo (81.), Caicedo (82.)
Sárga: Roncaglia (46.), Mas (53.), Tevez (90+2.) ill. Noboa (70.)

Argentína: Romero – Roncaglia, Garay, Otamendi, Mas – Biglia, Mascherano, Pastora – Correa, Di Maria, Agüero. Szövetségi kapitány: Gerardo Martino

Ecuador: Dominguez – Ayovi, Achilier, Erazo, Paredes – Montero, Noboa, Valencia, Quinonez, Bolanos, Caicedo. Szövetségi kapitány: Quinteros

Higuaínt a névsorban sem láthattuk, míg Dybala, Lamela, Lavezzi és Tevez is csak a kispadon kapott helyet. Az elvártakkal ellentétben a hazai csapat nem tudott kialakítani nagy mezőnyfölényt, s a helyzetek is elmaradtak, Dominguez és Valencia révén az ecuadoriak álltak közelebb a vezetés megszerzéséhez az első játékrészben. A Manchester City háza táján zajlik a fejfogás, Agüero ugyanis fájdalmas arccal, kényszerű csereként hagyta el a gyepet a 24. minutumban, ez pedig sok jót nem ígér az esetében. A helyére érkező Tevez sem tudott igazán mit tenni. A fordulást követően Mascherano lökete jelentette a legnagyobb veszélyt a 67. percben, ám a túloldalon Ayovi is csak kicsivel tévesztett. A hajrában aztán jött a hideg zuhany, két perc és két vendég gól Erazo merészkedett fel, s bólintott a hálóba, majd a sokkban lévő hazaiakat Caicedo  taszította még mélyebbre nem egész egy perc alatt. Tevez lábában ott volt a szépítő találat, de ott is maradt, Argentína nem így képzelte el a kezdést, a folytatás már csak jobb lehet.

További eredmények:
Bolívia – Uruguay 0-2
Kolumbia – Peru 2-0
Venezuela – Paraguay 0-1
Chile – Brazília 2-0

Két hatalmas meglepetéssel indult tehát a selejtezősorozat, Argentína és Brazília is vereséggel nyitott. Kíváncsian várhatjuk a folytatást. Négyen automatikusan kijutnak majd, egy csapat pedig pótselejtezőt játszhat. Ez az ötödik helyezett lesz.

Íme a selejtezősorozat állása:

vb dél amerika

Őszi Ádám