Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barca is érdeklődik a dortmundi iránt – a Pool elől lophatják el

Ugyanazt a támadót nézte ki magának a Liverpool és a Barcelona – az mondjuk egy másik kérdés, hogy a két klub közül egyértelműen az angoloknál hárulna rá elég nagy szerep.

borussia-dortmund-winger-pierre-emerick-aubameyang

Pierre Emerick Aubameyang idén 8 meccsen 10 gólt szerzett a Bundesligában, vagyis elmondható: kezd olyan teljesítményt nyújtani Dortmundban, amire már más kluboknál is felkapják a fejüket.

A gaboni játékosnak 2020-ig szól a szerződése a sárga-feketékhez, vagyis elég komoly összeget kell letennie asztalra annak a kérőnek, amely szeretné kivásárolni őt a mostani kontraktusából.

Liverpoolban Jürgen Klopp érkezése óta több olyan játékos neve is felmerült, aki korábban megfordult a német edző kezei alatt. Ezek közül épp optimális választásnak tűnik Aubameyang, aki tovább javíthatná a vörösök góltermelését.

A Barcelona viszont könnyen meggátolhatja őket ebben: a Mundo Deportivo szerint a gránátvörös-kékek megfigyelői több alkalommal is megnézték már Aubameyangot és közelről megvizsgálták a játékát.

Rá is igényt tartanának, akár már a télen – januártól már igazolhatnak játékosokat, a csatársor pedig jelenleg eléggé foghíjas. Az persze egy másik kérdés, hogy kit tudna kiszorítani a gaboni, ha mindenki egészséges.

Messi, Neymar és Suarez tavaly már bizonyított, a kispad pedig nem túl vonzó – még Barcelonában sem. De hány ember ment már sztárklubokba úgy, hogy tudta, nincs esélye a kezdőbe kerülni? Lehet, hogy Aubameyang is enged a kísértésnek? Majd meglátjuk.

Baranyai Balázs