Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EB: Kiknek kell szurkolnunk ma és holnap?

A magyar válogatottnak már nincs több meccse a selejtezősorozatban, de legjobb harmadikként még kijuthatnak egyenes ágon. Ehhez csak pár apró dolognak kéne összejátszani, megnézzük mik ezek! A releváns táblázatokat az eredmenyek.com-nak köszönjük!

legjobb harmadikok

Először is tisztáznunk kell, hogy ki lehet ránk veszélyes. A C csoport ma befejeződik, itt pedig akár Ukrajna, akár Szlovákia beleköphet a mieink levesébe. Nézzük tehát a C csoport lehetséges variációit!

EB C csoport 9. kör

1.) Ukrajna és Szlovákia is nyer

Ez a legrosszabb  nagyjából, ekkor Ukrajna a legjobb csoportharmadik, míg Szlovákia egyenes ágon kijut. Ekkor teljesen mindegy, hogy mi történik holnap az A csoportban, mi így is-úgy is pótselejtezőre kényszerülünk.

2.) Ukrajna nyer, de Szlovákia nem

Ez esetben az ukránok jutnak ki másodikként, Szlovákiának viszont imádkoznia kell, hogy Macedónia megverje Fehéroroszországot. Ha északi szomszédaink ikszelnek Luxemburggal és Macedónia nyer, akkor a macedónok elmozdulnak az utolsó helyről, ezt megöröklik a luxemburgiak, a szlovákoktól pedig csak 4 pontot kell levonni, ami így 16 lenne. Ez esetben ők kijutnának. Minden más esetben, marad a pótselejtező.

3.) Egyéb variáns

Azért vesszük ezeket egy kalap alá, mert ez nekünk már nagyon jó. Ha egyik szomszédunk sem tud nyerni, akkor nem tudnak megelőzni, reméljük ez a forgatókönyv fog bekövetkezni.

EB A csoport 9. kör

A harmadik ránk nézve veszélyes válogatott a török. A törökök ádáz küzdelmet vívnak a hollandokkal a harmadik helyért, azonban akár a legjobb harmadikok is lehetnek a csillagok szerencsés együttállása esetén. Ehhez az kell, hogy Törökország megverje Izlandot és Kazahsztán Lettországot. Ekkor Arda Turanék 18 ponttal rendelkeznének, ebből viszont csak kettőt kéne levonni, mert Lettország lenne az új csoportutolsó, ellenük pedig csak két döntetlen jött össze. Minden egyéb variáció esetén a törökök nem lehetnek a legjobb harmadikok.

Más ország nem végezhet nálunk több ponttal a mini rangsorban, úgyhogy mindenki szurkoljon Spanyolországnak, Izland és Lettországnak! A papírforma mellettünk van legalább…

Tereh Balázs