Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EB: Oroszország ott lesz a “Rendez Vous-n”

Az oroszok magabiztos és jó játékkal fektették két vállra Montenegró válogatottját, így hiába győzedelmeskedett Svédország is, Ibráék kénytelenek lesznek pótselejtezőt vívni. A harmadik meccsen is érvényesült a papírforma, Ausztria verte simán Liechtensteint. 

Az első gól szerzője, Oleg Kuzmin - Forrás: 24.hu

Az első gól szerzője, Oleg Kuzmin – Forrás: 24.hu

Oroszország – Montenegró: 2-0
Helyszín: Otkritije Aréna, Moszkva
Vezette: S. Moen
Gólszerzők: Kuzmin (33.), Kokorin (bün. 37.)
Oroszország: Akinfejev – Kuzmin, Ignasevics, A. Berezuckij, Kombarov – Sirokov, Gyeniszov, Dzagojev (Cserisev 86.)EB:  – Kokorin, Dzjuba (Szmolov 84.), Satov (Mamajev 69.)
Montenegró: Mijatovics – Szavics, Szaveljics, Szimics, Balics – Kascselan, Vukcsevics (Boljevics 84.) – Rodics (Marusics 67.), Nikolics (Mugosa 46.), Mandics – Becsiraj

Kifejezetten jó iramban kezdődött a mérkőzés, alig fél perc kellett Sirokovnak, hogy tüzeljen, de ez mellé ment. Később Dzagojev teremtette meg magának szépen a lövőhelyzetet, majd a kapus kezébe durrantott. A túloldalt is volt lehetőség, Mandic tudott kis híján kihasználni egy védelmi hibát. Az oroszok fáradhatatlanul jöttek előre, Sirokov ugratta ki remekül Kokorint, aki végül csak az oldalhálóba tudott lőni. A 33. percben érett góllá az orosz fölény, Gyeniszov adott egy remek labdát Kuzminnak, aki bravúros mozdulattal fektében még elpöckölte a kapus mellett a labdát. 3 perccel később a másik szélsőhátvéd, Kombarov tört be, akit csak szabálytalanul tudott megállítani Rodic, az eredmény tizenegyes. Kokorin pedig nagyon higgadt maradt, elküldte a kapust a másik irányba, és ezzel Franciaország kapujába lőtte Oroszországot. A 39. percben Mijatovic takarította el az útból Satovot,  a rossz helyre öklözött labdát Dzjuba emelte egyből vissza, de pontatlanul. Az orosz henger kezdett beindulni, Mijatovic óriási bravúrjára volt szükség a 41. percben, hogy Dzjuba ne szerezze meg a hazaiak harmadik gólját.

Oroszország nem állt le a második félidőben sem, Dzjuba fejese elkerülte a kaput, de gyanítható volt, hogy nem 2-0 lesz a vége. Folytatódtak a rohamok, Sirokov küldte mellé ígéretes helyzetben a labdát a 61. percben. Montenegrónak azért volt esélye a szépítésre, a 65. percben Szaveljics puskázott el óriási helyzetet, az ötösről fejelt csúnyán mellé. Szépen kombináltak az oroszok két perccel később a bal oldalon, végül Satov lőhetett, de Mijatovic keze volt a végállomás. A 76. percben a csereként beállt Mamajev püfölte bele a labdát az oldalhálóba, a harmadik találat sehogy sem akart megszületni. A 82. percben megint Mijatovic volt főszerepben, Kokorin lövését védte szép mozdulattal.

Svédország – Moldova: 2-0
G: Ibrahimovic (24.), Zengin (47.)

Már a harmadik percben kapufáig jutottak a svédek, Guidetti találta el egészen közelről. Később előle tisztáztak a gólvonalról, Ibrahimovic pedig nem tudta bepofozni közvetlen közelről a kipattanót, de a gólra nem kellett sokáig várni. A 24. percben Ibrahimovic kilépett a leshatárról Lustig indításával, egy az egyben kapussal szemben pedig nem hibázott. A második játékrész elején Zengin megszerezte a svédek második gólját, ezzel pedig el is dőlt a mérkőzés. A svédek nem nagyon erőltették a további támadásokat, még volt is helyzete Moldovának, de szabályos gólt nem sikerült szerezni, csak a legvégén talált a kapuba Armas, ezt viszont egy előtte elkövetett szabálytalanság miatt érvénytelenítették.

Ausztria – Liechtenstein: 3-0
G: Arnautovic (12.), Janko (54., 57.)

Rengeteg helyzetet dolgozott ki nyugati szomszédunk, akik végül a 12. percben szereztek vezetést Arnautovic révén. Az osztrákok szerették volna kiszolgálni a szurkolóikat, jöttek előre becsülettel, de csak kimaradt helyzetek sorát tudták felmutatni. Egészen az 54. percig ez volt a helyzet, amikor Janko megduplázta az előnyt, majd 3 perccel később még egyszer eredményes volt, ezzel pedig minden lényegi kérdés eldőlt. Arnautovicnak volt még egy gólja, azonban ezt les miatt érvénytelenítették.

A csoport végeredménye:

EB G csoport vége

A tabellát az eredmenyek.com-nak köszönjük!

Tereh Balázs