Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Világverő (!?) álomcsapat sérültekből

Vezetőedzők és klubtulajdonosok rémálma a válogatott összetartás, mindenki félve lesi, hogy vajon, melyik meghatározó játékos tér vissza harcképtelenül. A mögöttünk álló pár nap szedte az áldozatait, avagy az Eb-selejtezőkön, illetve a Dél Amerikába megkezdődő vb-selejtezőkön egy csapatra való sztárjátékos vált harcképtelenné. A Real Madrid, Manchester City, Juventus trió számára különösen fájó a válogatott szünet ezidáig.

Sergio-Aguero-is-carried--009

Alighogy véget érnek a válogatott fellépések, kialakul a jövő évi kontinenstorna mezőnye, máris a klubfutballé lesz a főszerep újfent. A hétvégén már mindenki a klubcsapatában rúgja a bőrt, s készül a jövő héten esedékes nemzetközi kupapárharcokra. Már aki egészséges…! Ráadásul még nincsen vége, hétfőn és kedden zárul a kvalifikáció Európában, keddről szerdára virradóra pedig még Dél Amerikában is játszanak egy kört.

A Premier Leagueben szereplő Manchester City két kulcsemberét vesztette el rövid időn belül David Silva és a legutóbb mesterötöst jegyző, amúgy is roppant sérülékeny Sergio Agüero személyében. A Real Madridnál hasonló a helyzet, egy csatár és egy középpályás dőlt ki a kezdőből Modric, illetve Benzema személyében, míg Torinóban Morata, illetve Paul Pogba miatt aggódhatnak, igaz előbbi esetében állítólag szerencsére nem olyan nagy a  baj, mint azt elsőre gondolták.

Pogba és Benzema sérülése azért is dühítő, mert ők tét nélküli barátságos fellépés során szenvedtek sérülést. Emellett a Newcastle, PSG, Chelsea, Bayern München négyes háza táján is van ok az aggodalomra.

Íme az a bizonyos “álomcsapat” a szerencsétlenül járt labdarúgókból:
Tim Krul 
(Hollandia, Newcastle United) –  Fábio Coentrao (Portugália, Monaco), David Luiz (Brazília, PSG), Braniszlav Ivanovics (Szerbia, Chelsea) – David Silva (Spanyolország, Manchester City), Paul Pogba (Franciaország, Juventus), Luka Modric (Horvátország, Real Madrid), Mario Götze (Németország, Bayern München) – Karim Benzema (Franciaország, Real Madrid), Sergio Agüero (Argentína, Manchester City), Álvaro Morata (Spanyolország, Juventus)

Őszi Ádám