Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EB: Anglia egyedüliként maradt 100%-os!

A Három Oroszlánosok utolsó selejtezőjüket is sikerrel vették, ezzel makulátlan mérleggel jutottak ki a jövő évi EB-re. Az E csoportban tulajdonképp ez volt az egyetlen nyitva maradt kérdés, hiszen már Svájc második hely is biztos volt, a szlovének pótselejtezős helye pedig csak akkor lett volna veszélyben, ha valami csoda folytán kikaptak volna San Marinótól. 

A két hős - Forrás: facebook.com

A két hős – Forrás: facebook.com

Litvánia – Anglia: 0-3
Helyszín: Vilniaus LFF stadionas, Vilniusz
Vezette: K. Hansen
Gólszerzők: – ill. Barkley (29.), Arlauskis (öngól, 35.), Oxlade-Chamberlain (62.)
Litvánia: Arlauskis – Freidgeimas, Mikuckis, Klimavicius, Andriuskevicius (Vaitkunas 82.) – Novikovas (Petravicius 63.), Panka, Zulpa, Cernych – Slivka, Spalvis
Anglia: Butland – Walker, Jones, Jagielka, Gibbs – Lallana (Alli 67.), Shelvey, Barkley (Townsend 73.) – Oxlade-Chamberlain, Kane (Ings 59.), Vardy

Gyakorlatilag az egész meccs Angliáról szólt, egyik csapat számára sem komoly tétje a meccsnek, a vendégeket viszont szétszedte volna a sajtó, ha nem nyernek. Magukhoz is ragadták a kezdeményezést, a 10. percben Kane veszélyeztetett távolról, majd 4 perccel később megint ő tornáztatta meg Arlauskist. A 28. percben szerezte meg a vezetést Anglia, Barkley küldte el az őrzőjét egy csellel, majd jó 25-ről rásuhintotta, ami ráadásul még meg is pattant Mikuckis hátán, így pedig védhetetlenül vágódott a labda a kapufáról a kapuba. Litvániának volt egy helyzete azért az első félidőben, Spalvis lövését ütötte szögletre Butland, 2 perccel később azonban megint a vendégek örülhettek. Kane és Lallana remek kényszerítője után a Spurs csatára tüzelt, a labda pedig a kapufáról a kapus hátára, onnan meg a kapuba pattant.

A fordulást követően is jöttek futószalagon az angol helyzetek, előbb Kane, majd Barkley szerezhetett volna gólt, de a kapus és Freidgeimas elhárította valahogy a veszélyt. A 62. percben Litvánia maradék reménye is szertefoszlott, az előretörő Walker ugratta ki Oxlade-Chamberlaint, aki bevágta a labdát a kapus szeme közé. Az angolok ezt követően már nem erőltették az újabb támadásokat, a legizgalmasabb pillanat Ings bejövetele volt, aki ezzel debütált a válogatottban. Volt egy veszélyes lövése, más azonban nem történt, Anglia magabiztosan vette a tizedik akadályt is.

Észtország – Svájc: 0-1
G: – ill. Klavan (90+4.)

Nem mondanánk, hogy túl jó meccset vívott egymással a két válogatott, ugyanakkor ez várható volt a csoportban elfoglalt helyüket figyelembe véve. Tét nélkül játszottak, voltak helyzetek itt is-ott is, de senkinek sem emelkedhetett túl magasra a pulzusa. A döntő gól a 94. percben született meg, amikor Klavan ért nagyon szerencsétlenül Embolo labdájába, így Svájc végül begyűjtötte a három pontot.

San Marino – Szlovénia: 0-2
G: – ill. Cesar (54.), Pecnik (75.)

Ezen a nem túl sok izgalommal kecsegtető mérkőzésen végül Szlovénia nagy nehezen legyűrte San Marinót. Hiába borították rá a pályát a miniállamra, a vezetést csak a második félidőben sikerült megszerezni Cesar révén, majd Pecnik is beköszönt. Szlovéniára a pótselejtező vár.

A csoport végeredménye:

EB E csoport vége

A tabellát köszönjük az eredmenyek.com-nak!

Tereh Balázs