Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Parma: Újra teli a vitrin!

A Parma labdarúgócsapatánál hivatalosan is bejelentették ,hogy visszavásárolták az elárverezett nemzetközi és hazai trófeákat.

fotó: uefa.com

fotó: uefa.com

A tavalyi csőd után kényszerből elárverezték az egykori AC Parma (ma Parma Calcio 1913) hazai és nemzetközi színtéren nyert trófeáit. Azonban a pármaiak nem adták fel a reményt, hogy egyszer visszaszerezhessék azt, amiért egyszer már megküzdöttek. Miután megszerezték azokat az okmányokat amivel igazolni tudják, hogy ők nyerték korábban ezeket a trófeákat lehetőségük nyílt visszavenni őket, amivel éltek is. A legfőbb kérdés az volt, hogy az olasz szövetség elismeri-e a Parma Calcio 1913-at mint az AC Parma törvényes jogutódját.

Az olasz csapat a kilencvenes évek során élte fénykorát, amikor olyan játékosok játszottak náluk (a teljesség igénye nélkül) mint, Franco Baresi, Roberto Donadoni, Marco Van Basten, Marco Di Vaio, Gianluigi Buffon, Hernán Crespo, Juan Sebastián Verón. Az akkor AC Parma néven futó együttes olyan címeket harcolt ki magának, mint Európa legjobb csapata (1993 UEFA szuperkupa győztes) és Olaszország legjobb csapata (1999 Olasz Szuperkupa győztes). Jelenleg a Parma Calcio 1913 vezeti a Seria D, D csoportját 6 győzelemmel és mindössze 1 darab döntetlennel és bár a régi klasszis játékosait nem tudja visszacsábítani a gárda az általuk elért eredményeket megtestesítő trófeákat és az ezzel járó megbecsülést vissza tudták hozni.

A visszavett történelem számokban:
• 3 Olasz Kupa
• 1 Olasz Szuperkupa
• 2 UEFA-Kupa
• 1 Európai Szuperkupa
• 1 KEK

Borbély Szabolcs