Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyol válogatott: A százados elrontotta az ünneplést

A spanyol válogatott tegnap este számunkra is nagyon fontos EB-selejtezőn lépett pályára Ukrajnában. Örömünkre a „La Roja” győzedelmeskedni tudott, ám volt egy vendégjátékos aki mégsem lehetett tökéletesen elégedett.

www.theguardian.com

www.theguardian.com

A spanyolok ugyanis csak egyetlen góllal tudtak győzedelmeskedni, amit még az első félidőben szerzett a Villareal fiatal védője, Mario Gaspar. Igaz, a szünetig még volt egy nagy lehetősége a hispánoknak, ugyanis büntetőhöz jutottak. Ám a tartalékos Európa bajnoki címvédő nem tudta kétgólosra növelni előnyét.

A bűnbak pedig természetesen nem volt más, mint a tizenegyest elhibázó Cesc Fábregas. A Chelsea középpályása ugyanis már a negyedik büntetőjét hagyta ki válogatott színekben. Amely színekben nem mellékes módon már a századik alkalommal szerepelhetett felnőtt pályafutása során.

Fábregas egy olyan elit százados klubba lépett, amelynek eddig olyan kiválóságok voltak a tagjai, mint Casillas, Xavi, Raúl, Sergio Ramos és Fernando Torres.

További érdekesség a tegnap esti ukrán – spanyol meccsel kapcsolatban, hogy a vendégek kezdőcsapata több mint tíz év óta először nem tartalmazott FC Barcelona játékost.

Balogh József