Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Nem bírták megszelídíteni a farkasokat

Fontos győzelmet aratott a Wolfsburg a Leverkusen felett. Ezzel már a dobogó legalsó fokán állnak.

12118679_845598678890856_2894603380938037813_n

Wolfsburg – Bayern Leverkusen 2:1 (1:1)
Helyszín:
 Volswagen Arena, Wolfsburg ; Vezette: Grafe
Gólszerzők: Bendtner (34′), Draxler (77′) ill. Chicharito (40′)
Sárga lap: ill. Papadopoulus (17′), Wendell (78′)

Wolfsburg: Benaglio – Rodriguez, Klose, Naldo, Jung – Luiz Gustavo, Arnold (Draxler 73′) – Caligiuri, Schürrle, Vieierinha (Guilavogui 61′) – Bendtner (Dost 74′) Vezetőedző: Hecking

Bayern Leverkusen: Leno – Donati, Tah, Papadopoulus (Toprak 76′), Wendell  – Kampl, Kramer –Bellarabi, Chalhanouglu (Brandt 72′), Mehmedi – Chicharito (Kiessling 81′)  VezetőedzőSchmidt

A Bundesliga 11. fordulójának szombat esti mérkőzésén a Wolfsburg fogadta a Leverkusent. A két csapat a múlt szezonban nem kímélte egymás kapuját. Azon a találkozón 9 gól, és Wolfsburg győzelem született. Ennek fényében várakozásokkal teli volt ez a mostani összecsapás is.

Az két csapat élőéletének tükrében csalódottak lehetett a szurkolók az első félidőben. Ugyan próbálkozások mindkét részről voltak, de sokáig nem forogtak veszélyben a kapuk. Az áttörést a 34. percben Vieririnha a tizenhatoson belül remek passzt ad Bendtnernek a tizenhatoson belülre, aki közelről nem hibázza el a lövést. Vezetést szereznek a hazaiak. A szituáció les gyanús volt ugyan, de a játékvezető megadta a találatot. 6 perccel később jött a válasz. Kramer találja el jól a labdát, amit Chicarito fejéről száll a hálóba. Ezzel 1:1-re módosul az állás.

A második félidőben a cserejátékosok hozzák össze a gólt. A frissen beállt Dost készíti le jól Julian Draxlernek a labdát, aki él is a lehetőséggel. Ezzel megszerzi első bajnoki gólját a Wolfsburgban. Ez a találat elég is volt a győzelemhez. A Leverkusen csak kapufákig tudott jutni. Ezzel a Wolfsburg fellépett a dobogó legalsó fokára, míg a Leverkusen visszacsúszott a Hertha mögé. Elmaradt ugyan az év eleji góleső, de panaszra nem lehet oka a nézőknek. Helyzetekben gazdag, pörgős mérkőzés volt.

kép: Wolfsburg facebook

Nagy Gábor